Slovenija
21 ogledov

Razlike je le za en glas

O tem, ali bo poslanec Silvo Mesojedec (levo) ali Zvone Lah, bodo odločali glaso Žurnal24 main
Še vedno ni jasno, ali bo poslanski stolček zasedel Silvo Mesojedec ali Zvone Lah, odločilni bodo glasovi iz tujine.
 

Odločilna stotinka

Po preštetih glasovih je v nedeljo kazalo, da je Silvo Mesojedec prejel 28,94 odstotka glasov, njegov strankarski kolega Zvone Lah pa 28,93 odstotka. Ko pa so prešteli še glasove, ki so prišli po pošti, se je številka spremenila: vsak imata po 28,94 odstotka glasov.

 “ V ponedeljek, ko bodo objavljeni izidi glasovanja v tujini, bo znano, kdo bo v naslednjem mandatu poslanec: Silvo Mesojedec ali Zvone Lah (oba SDS),” nam je povedal Roman Jenič, tajnik volilne komisije šeste volilne enote.

Po izidih, ki jih je volilna komisija objavila, potem ko so prešteli še glasovnice, prispele po pošti, je odstotek glasov, ki sta ga zbrala vsak v svojem volilnem okraju, izenačen na 28,94. Kot je še povedal Jenič, so iz volilnega okraja Novo mesto II, kjer je kandidiral Mesojedec, v tujino poslali 530 glasovnic, iz trebanjskega, kjer je stranko SDS zastopal mirnopeški župan Lah, pa 488 glasovnic.

 
 

Če se bo izteklo, da bom šel v Ljubljano, upam, da volivcev ne bom razočaral.

Zvone Lah

 
Čakajoč na ponedeljek
Ne preostane nam drugega, kot da počakamo do ponedeljka. Trenutno je razlike za en glas,” je povedal Mesojedec, sicer zadovoljen, da je zbral za štiri odstotke več glasov kot pred štirimi leti.

Lah, ki je v trebanjskem volilnem okraju prepričljivo zmagal, se poslanskega stolčka ni nadejal: “ Kandidiral sem, da bi pomagal stranki, razočaran sem, da ni zmagala, a če se bo tako izteklo, da bom šel v Ljubljano, upam, da volivcev ne bom razočaral.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.