Slovenija
654 ogledov

Razočarali so ga župniki

Dragar je včeraj v eni od domžalskih gostiln slavil novo izvolitev, na vprašanje Žurnal24 main
Toni Dragar. S slabimi 53 odstotki glasov je dobil drugi županski mandat.

Toni Dragar je po začasnih neuradnih podatkih dobil slabih 700 glasov več od Roberta Hrovata (SDS). “Levi volilci ne gredo na volitve, desni pa ja, ker je tam takšen red. Ob tem moram povedati, da so me zelo razočarali naši župniki, ki so v pridigah ta teden vernikom dejali, da morajo iti na volišča in da morajo voliti številko dve (Hrovata; op. a.), čeprav sem v tem mandatu veliko naredil za njihove fare,” je po tesnem boju povedal Dragar.

“Nismo zadolženi”
Stari novi župan bo imel v občinskem svetu verjetno minimalno večinsko podporo – 16 od 31 svetnikov: “Mislim, da ne bo težav, ker sem že pred volitvami napovedal projektno delo. Če bo kdo zavrnil dober projekt za Domžale, pa se bo moral zagovarjati na naslednjih volitvah.” Napovedal je, da bo prva stvar, ki se je bo lotil, proračun za leti 2011 in 2012. Zanikal je, da so Domžale zadolžene: “Predvideli smo zadolžitev za šest milijonov evrov, a tega kredita ne bomo vzeli, ker se svetniki niso strinjali. Nismo zakreditirani, imamo pa dva milijona evrov na zalogi za hude čase, česar nihče ne ve.” Do leta 2014 pa bodo imele Domžale po njegovih napovedih urejen center s pešpotmi in parkom, nov vrtec in novo šolo ali tri prizidke k šolam ter končano poslovno cono Želodnik.

To je zadnji mandat
Dragar je včeraj v nagovoru svojim privržencem dejal, da čez štiri leta ne bo več kandidiral, nato pa svojo izjavo omilil: “Po vsej verjetnosti ne bom več kandidiral, čeprav se v politiki nikoli ne reče nikoli. Ta funkcija ni preprosta, saj načenja odnose in zdravje, pa tudi plača županov je podcenjena. V Leku sem imel 800 evrov neto plače več.” Dodal je, da bo v teh štirih letih poskušal najti svojega naslednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.