Slovenija
249 ogledov

Razpis objavljen za zaprtimi vrati

OŠ Anton Ukmar Suzana Kos
Zaposlitev. Profesorico angleščine iskali le prek oglasne deske v šoli. Na zavodu razpisa ni bilo.

"Sam kadre vedno iščem prek razpisa, ki ga objavim na zavodu za zaposlovanje in v časniku Delo; za naše učence tako zagotovim izbiro najboljših kadrov in si seveda želim, da se prijavi čim več ljudi. Delam v dobro šole. Način zaposlovanja v koprski šoli, ki ga navajate, pa je bedarija. Tega si ravnateljica ne bi smela privoščiti, to je stvar za prijavo delovni inšpekciji," komentira Dušan Merc, ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Prule.

Na koprski OŠ Antona Ukmarja so, kot smo že pisali, v začetku šolskega leta na delovnem mestu učiteljice angleščine zaposlili O. L., Ukrajinko, prijavljeno v Izoli, ki naj bi se prej ukvarjala z erotičnim plesom v nočnem lokalu, nato pa delala kot natakarica. Na domnevno sporno zaposlitev – učiteljica naj ne bi imela ustrezne izobrazbe – sta opozorila tudi prijava šolski inšpekciji in anonimno pismo medijem. "Po objavi članka se je začelo iskanje tistega, ki je opozoril na nepravilnosti," razmere opisujejo prijavitelji.

Skrila razpis

Ravnateljico Ireno Dolinšek smo zaman prosili za podatke o datumu in ustanovi, v kateri je O. L. pridobila naziv profesorice angleščine, da bi jih preverili v Ukrajini. Na zavodu za zaposlovanje pa razkrivajo, da ravnateljica ni želela objave razpisa prostega delovnega mesta pri njih, temveč je napovedala, da ga bo 13. julija, torej med počitnicami, ko so šolska vrata zaprta, objavila kar na
oglasni deski šole.

Samo v Kopru je sicer na zavodu za zaposlovanje prijavljenih deset domačinov, v vsej Sloveniji pa je brezposelnih 91 profesorjev angleščine in 44 diplomiranih anglistov.

Komentarjev 3
  • suzana.kos 13:14 05.april 2013.

    še bolj je pa zanimivo, da imaš razpis med počitnicami, ko je šola zaprta, pa pride mimo Ukrajinka, ki še nikoli nikjer ni učila in ji vrata šole odklenejo in gre pogledat, če je kaj na oglasni deski... in glej ...prikaži več ga šmenta, nekaj točno za njo :-))

  • dragec 09:34 05.april 2013.

    Ona ni striptizeta, je artistka na štangi

  • punca05 09:09 05.april 2013.

    seveda je možen razpis le interno....to je normlano, če imaš v sredi - med zaposlenimi ustreznega kandidata