Slovenija
1 ogledov

Razprodaja pri Bavčarju

Bavčar prek Maksime Holdinga ne bo ostal delničar Istrabenza, saj bo šla, kot ka Žurnal24 main
Razplet. Ko bosta banki prodali 17 odstotkov Istrabenza, Maksima v stečaj.

Gorenjska banka in banka LHB sta Maksimo Holding obvestili, da nameravata prodati zastavljene delnice. Gre za skupaj 17 odstotkov Istrabenza, osmino družbe Certa in desetino družbe Eti Elektroelement.

Na borzi lahko delnice prodata po preteku roka osmih dni po opozorilu. Maksima je obvestilo Gorenjske banke dobila v ponedeljek, LHB pa v sredo.

Prodaja bo stečaj
Predsednik uprave Maksime Holdinga Nastja Sušinski ocenjuje, da bo v primeru prodaje zelo verjetno treba začeti stečajni postopek nad podjetjem. To bo pomenilo konec družbe, prek katere je Igor Bavčar poskušal prevzeti Istrabenz.

Spomnimo, Bavčar je prek nakupa FB Investicij postal lastnik več kot treh četrtin Maksime Holdinga, s tem pa četrtine Istrabenza. Denar za nakup je domnevno dobil iz protizakonitih transakcij, zaradi katerih je bil skupaj z Boškom Šrotom in drugimi akterji ovaden. NFD Holdingu Staneta Valanta je obljubil, da bo kupil še njegovo četrtino, vendar je finančna kriza obema prekrižala načrte.

Kaj še ostane
Po prodaji bo imela Maksima Holding v pravni lasti (ekonomski lastniki so upniki) še devet odstotkov Istrabenza. Na drugem mestu med sredstvi pa bodo delnice Telekoma, ki so še konec novembra predstavljale le dobre tri odstotke vsega premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.