Slovenija
19 ogledov

Razredi bodo večji

tabla Shutterstock
Varčevalne ukrepe pa je danes predstavil tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Na ministrstvu se, kot pravi, trudijo, da bi bili pri tem najmanj prizadeti otroci, družine in zaposleni v javnem sektorju.

Splošni ukrepi na področju šolstva, ki jih je predstavila vlada, so optimizacija šolske mreže, večanje šolskih okolišev, zato da bi lahko zapolnili razrede v okviru obstoječih normativov.

Višati nameravajo tudi normative za velikosti razreda na različnih stopnjah izobraževanja. Ukinja se tudi plačevanje določenega dodatnega dela, opravljenega znotraj delovnih obveznosti, recimo varstva po 15.30.

Združujejo se tudi nekateri javni zavodi na področju šolstva in število podpornega neučiteljskega osebja na osnovnih in srednjih šolah. Slednjega ne vežejo več na število oddelkov, ampak na število otrok.

Komentarjev 2
  • deželan 10:21 31.marec 2012.

    Tako rezanje je nujno. Že samo dejstvo, da se država prezadolžuje, pove da nismo sposobni željenega standarda tudi plačevati. Ideje, da je potrebno povečati gospodarstvo je le govoričenje, saj ravno ti niti pod razno ne želijo udejanjati svojega znanja ...prikaži več v gospodarstvu in tam mastno služiti.Katerikoli vlada bo morala storiti enako , razlike so le v niansah !!

  • tralala 22:52 30.marec 2012.

    Nisem volil teh volov.