Slovenija
38 ogledov

Razrešili direktorja tržiškega Integrala

Žurnal24 main
Tržiška družba Integral avtobusni promet, d.d., ima že dober mesec novega direktorja. Grila je zamenjal Hustić.

Dosedanjega direktorja Draga Grila, ki je podjetje vodil skoraj dve desetletji, sredi julija pa ga je nadzorni svet razrešil, je zamenjal Igor Hustić iz Alpetourja, potovalne agencije Kranj. Na včerajšnji skupščini so Grilovo razrešitev potrdili tudi lastniki družbe in sprejeli sklep o reviziji poslovanja omenjene družbe. Kot je po skupščini povedal Brane Žiberna, nekdanji predsednik Integralovega nadzornega sveta, ki ga sedaj vodi Ivanka Gaber, so se za Grilovo razrešitev odločili zaradi neizvrševanja sklepov nadzornega sveta in nepravih računovodskih izkazov, ki jih je posredoval bivši direktor.

" Odločili smo se za revizijo, ki bo pokazala resnično stanje poslovanja in prepričan sem, da bo potrdila negativno poslovanje, čeprav Gril trdi nasprotno. Njegovo razrešitev sem podprl zato, ker želim družbi Integral Tržič zagotoviti prihodnost,“ je še dodal Žiberna. Novi direktor Hustić je bil precej redkobeseden in ni želel niti potrditi niti zanikati podatka o izgubi. Z Grilom, ki je od dneva razrešitve na bolniškem dopustu, še nista opravila primopredaje poslov, bivši direktor je z Gabrovo opravil le primopredajo poslovne dokumentacije.

Gril vložil odškodninsko tožbo
Skupščine se je kot Grilov pooblaščenec udeležil tudi njegov sin Marko, ki je dejal, da z očetom menita, da ni bila sklicana v skladu s statutom, zato so zanju vsi sprejeti sklepi nični. " Na vse sklepe se bova pritožila,“ je bil kratek Marko Gril. Drago Gril pa nam je v telefonskem pogovoru pojasnil, da še naprej ostaja v podjetju, vendar še ni jasno, kakšno delo bo opravljal, saj zanj še iščejo ustrezno delovno mesto. " Doslej odločbe o razrešitvi še nisem prejel, na bolniški pa ostajam do 4. septembra. V ozadju moje razrešitve so lastniški in še kakšni drugi interesi, precej „zaslug“ zanjo pa ima Žiberna. Poslovanje podjetja je uspešno, manjšo izgubo smo imeli le leta 2004, ki smo jo že pokrili, in obnovili vozni park, v katerem je 16 avtobusov, naložba je bila vredna okoli 1 milijon evrov, ter uredili nove poslovne prostore,“ je poudaril Drago Gril, ki je že vložil odškodninsko tožbo. O njegovi razrešitvi zaposleni niso želeli govoriti, so pa povedali, da ne poznajo razlogov zanjo in da je imel bivši direktor do njih korekten odnos. Eden od zaposlenih, ki ni želel biti imenovan, je še dodal, da so za njegovo odstavitev izvedeli naslednje jutro, ko so jih pred vrati pričakali varnostniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.