Slovenija
2289 ogledov

Razsodišče obsodilo Snežičeve plakate s poslancem Kordišem

Rok Snežič RTV/Printscreen
Oglaševalsko razsodišče je odločilo, da so Snežičevi plakati Mihe Kordiša, ki so bili postavljeni ob avtocestah na začetku volilne kampanje, žaljivi in iritirajoči za del javnosti, ki ne pristaja na tak način komunikacije.

Snežičeva provokacija z jumbo plakati služi kot dober opomnik, kako problematični sta trenutni ureditvi tako zunanjega oglaševanja kot političnega marketinga, pri tem opozarja stranka Levica in dodaja, da slaba  regulacija na teh področjih botruje iznakaženi podobi naše okolice in omogoča grobo vsiljevanje propagandno-političnih sporočil tudi v času zunaj uradne predvolilne kampanje.

Snežičev plakat s Kordišem | Avtor: Levica Levica
Množenje zunanjega oglaševalskega prostora s pridom izkoriščajo politične stranke in z njimi povezani akterji, ki zaradi luknje v zakonodaji in brez nadzora nad porabo ter izvorom sredstev svoje predvolilne kampanje financirajo že mesece ali leta pred 30-dnevno uradno dobo trajanja volilne kampanje, še opozarja Levica.

V stranki odločno nasprotujejo "komodifikaciji in privatizaciji" javnih prostorov, zato imajo v programu zapisan strožji nadzor nad zunanjim oglaševanjem. V to vključujejo prepoved zunanjega oglaševanja na kmetijskih, gozdnih in vodnih zemljiščih ter prepoved jumbo plakatov in svetlobnega oglaševanja.

Glede tega se zgledujejo po praksah očiščenja od oglasnega onesnaževanja v tujini. Kot primer so izpostavili brazilski Sao Paolo, ki je leta 2006 postal prvo mesto brez zunanjega oglaševanja. Pri tem podpirajo domače iniciative, kot je Očistimo Slovenijo reklamnih panojev, ki se zavzema za enak cilj.
Slovenija Spravil se je nad poslanca Levice: Po Sloveniji plakati pijanega Kordiša

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Kiha_Mordiš 17:38 05.maj 2022.

    Vidimo kako svobido si želijo levaki. Golob bi prepovedal medije, ki mu niso naklonjeni, ukinil bo dvig dohodninske olajšave, ker on z državnimi milijoni v žepu pač ne razume kaj bi državljani pičeli z višjimi plačami... Levica bi pa kar ...prikaži več prepovedala oglaševanje, seveda samo desničarjem.

  • Avatar R_D
    R_D 17:29 05.maj 2022.

    Kako bedni ste levaki. A je DNS obtožil Štefančiča, ko je grozil ali pa Carlovo, ko je lagala o diplomi onega poslanca? Tudi ko je Ličina grozil so držali gobce. Jebeš tako svobodo. Levaki bi vse pobili kot leta 45, ...prikaži več če ne bi bilo EU, namesto nas pa naselili šiptarje in arabce.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:28 05.maj 2022.

    In kako bo Snežić odgovarjal? Z denerno kaznijo je zanj najlažje, ker bojda je suh kot cerkvena miš.