Slovenija
29 ogledov

Razveljavili gradbeno dovoljenje

poljanska obvoznica Iztok Golob
Poljanska obvoznica. Zaradi zapleta glede meje zemljišč gradnja začasno ustavljena.

Gradnja dela poljanske obvoznice je na odseku skozi Suho začasno ustavljena. Upravno sodišče je namreč razveljavilo gradbeno dovoljenje za tretjo pod-
etapo prve faze. Upravni spor je sprožil Jože Hartman, sicer lastnik kmetije Pr' Špan.

“Zadeve niso bile urejene, česa drugega ne morem reči,” je bil zadržan včeraj. Spor se je nanašal na mejo med njegovimi zemljišči in cesto, ki ni urejena skladno s predpisi, zaradi česar je nemogoče presoditi, ali gradnja posega tudi v njegova zemljišča in ali je investitor za ta zemljišča izkazal pravico graditi. Sodišče je zadevo vrnilo Upravni enoti Škofja Loka v ponovni postopek.

Želeli so viadukt

Hartman se zaveda, da s tem izgradnje poljanske obvoznice ne bo preprečil. “Mislim, da nam v svojih naporih ni uspelo. Želeli smo si viadukt, zdaj pa je nastal tak kolos. Takoj ko bo vprašanje meje urejeno, bo spet izdano gradbeno dovoljenje,” predvideva.

Medtem na Direkciji RS za ceste razmišljajo o pritožbi na vrhovno sodišče, vendar končne odločitve o tem, kako se bodo odzvali na razveljavitev gradbenega dovoljenja, še niso sprejeli. Dela v predoru Sten medtem potekajo nemoteno. Izkopanih je 500 od skupno 647 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.