Slovenija
2218 ogledov

Razveljavili sodbo v primeru odrezana roka

odrezana roka Saša Despot
Višji sodniki razveljavili sodbo v primeru odrezana roka.

Višje sodišče naj bi po podatkih časnika Večer razveljavilo obsodilno sodbo v tako imenovani zadevi odrezana roka, v kateri sta bila na prvostopenjskem sodišču Sebastien Abramov in Julija Adlešič obsojena na zaporni kazni.

odrezana roka Slovenija Abramov bo moral spet pred sodnika

Razlogi za razveljavitev sodbe za zdaj niso znani. Sodišče bo obtoženima tako sodilo znova, je na spletu poročal časnik.

Septembra lani je sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča s predsednico sodnico Marjeto Dvornik obtožena spoznal za kriva nadaljevanega kaznivega dejanja goljufije. Adlešičevi je sodišče izreklo dve leti zapora, Abramovu, ki je že bil pravnomočno obsojen zaradi goljufije, pa tri leta zapora.

odrezana roka Slovenija Odrezana roka: Sodišče izreklo sodbo

Obsojena sta bila, da "sta po predhodnem dogovoru, da si bo Adlešičeva odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino, pri petih zavarovalnicah sklenila zavarovanja, po katerih bi, če bi bila 100-odstotni invalid zaradi odrezane roke, prejela 1.166.300 evrov odškodnine".

Po še neuradnih informacijah časnika Večer pa je sodba zdaj razveljavljena in bo sodišče obtoženima sodilo znova. Abramov sicer ne glede na odločitev višjih sodnikov ostaja v priporu, je na spletu še poročal časnik.

odrezana roka Slovenija Julija Adlešič: Mladost imam uničeno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 5aa93f84874a2d1c45173779b302eaec9123c75c 09:19 05.junij 2021.

    Jaša je prfuknen.

  • ode 08:28 05.junij 2021.

    https://nova24tv.si/slovenija/o-reziser-protestov-jasa-jenull-na-spletu-objavil-naslov-kjer-ne-zivi-in-ni-prijavljen-lastniki-objekta-pa-z-njim-nimajo-nobene-povezave/ Pravi naslov Jaše Jenulla je: Jožka Hegler, Ceneta Štuparja 3, Črnuče (stanovanjski blok)