Slovenija
545 ogledov

Abramov bo moral spet pred sodnika

odrezana roka Saša Despot
Obtožnica, ki jo je celjsko tožilstvo vložilo proti Sebastienu Abramovu v zvezi s smrtjo Sare Veber leta 2015, je pravnomočna.

Novico, da je obtožnica pravnomočna, je potrdil odvetnik obtoženega Mitja Pavčič. Da je bil ugovor zoper obtožnico zavrnjen, sklep pa obtoženemu že vročen, so potrdili tudi na celjskem sodišču, kjer zadevo obravnavajo prednostno. "Sojenje se bo začelo takoj, ko bodo izpolnjene vse procesne predpostavke, saj gre za prednostno obravnavano zadevo," je v zvezi s tem za STA še sporočila predsednica Okrožnega sodišča v Celju Petra Giacomelli.

Za zdaj torej še ni znano, kdaj točno se bo sojenje začelo. Zakon predvideva, da mora biti predobravnavni narok razpisan v dveh mesecih od pravnomočne obtožnice, je v zvezi s tem še spomnil Pavčič.

Sebastian Colarič Slovenija Abramov: ubil naj bi svoje dekle, to je storil njeni materi

Grozi mu vsaj 15 let zapora

Vsebina obtožnice uradno ni znana, je pa po navedbah časnika Večer, ki je prvi poročal o tem, da je po neuradnih informacijah obtožnica pravnomočna, Sebastien Abramov obtožen umora na zahrbten oziroma grozovit način, grozi mu vsaj 15 let zapora.

Tragični dogodek, zaradi katerega je pod streli iz polavtomatske puške umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, se je zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca 15. marca 2015. Obtoženi Abramov, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško.

odrezana roka | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Okoliščine smrti Sare Veber so policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki so nakazovale na morebitno naklepnost. Celjski kriminalisti so konec aprila 2019, štiri leta po dogodku, Abramova kazensko ovadili, tožilstvo je obtožnico vložilo decembra lani.

Sebastian Colarič Slovenija Mama Sare Veber o Abramovu: "Laže kot pes!"

Sodba v primeru odrezana roka še ni pravnomočna

Abramov je trenutno v priporu zaradi primera zavarovalniške goljufije z odrezano roko. Ljubljansko sodišče mu je namreč v tej zadevi septembra lani izreklo triletno zaporno kazen. Sodba še ni pravnomočna.

Prav tako po navedbah Večera še ni pravnomočna sodba glede goljufije na račun Sarinih staršev, ki sta zanj vzela 17.000 evrov kredita za nakup avta, a jima je vrnil le skupaj tisoč evrov. Omenjena zadeva se po poročanju Večera od 25. februarja nahaja na celjskem višjem sodišču. Na prvi stopnji je bil Abramov obsojen na leto in štiri mesece zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice