Slovenija
16 ogledov

Razvoj občine v rokah leve koalicije

Novi župan Dolenjskih Toplic Jože Muhič namerava nadaljevati v prejšnjem mandatu Žurnal24 main
Usklajevanja. Koalicija sestavljena, pogodba še ni podpisana. Izbran podžupan, ime še skrivnost.

V novem občinskem svetu, ki šteje 12 članov, se novoizvoljeni župan Jože Muhič že dogovarja za koalicijo. “V njej bodo vse leve stranke in obe listi,” je pojasnil in dodal, da koalicijske pogodbe še niso podpisali. V koaliciji naj bi bilo tako vsaj osem članov. “Zraven nismo povabili tistih, ki so v predvolilni kampanji izrazili podporo Franciju Vovku,” je izpostavil. Odločil se je tudi za podžupana, kar pa, kot je zatrdil, ni stvar koalicijskih usklajevanj. “Imenoval bom tistega, ki me bo dopolnjeval,” je povedal. Čeprav že ima izbranega, o imenu za zdaj molči.

Sprememb v občinski upravi vsaj za zdaj ne predvideva, “čeprav ljudje veliko govorijo o tem in se bojijo, da bom privlekel neke svoje ljudi na ta delovna mesta”, je dejal. “Verjamem, da je bila prejšnja uprava zelo profesionalna in izbrana pošteno – ni nobenih razlogov, da bi jo zamenjal. Je pa res, da če bomo nekaj mesecev pozneje ugotovili, da nismo kompatibilni, potem se bomo morali pogovarjati o nekih spremembah,” je še pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.