Slovenija
20 ogledov

Rdeči križ podvojil pomoč

Stajerska 10.12.10, paket, rdeci kriz, humanitarno, foto: gregor katic Gregor Katič
Rdeči križ je letos s šolskimi potrebščinami razveselil 250 družin, prejšnja leta „le“ 200. Po šolah so porazdelili tudi 200 šolskih torbic.

OZRK Ljubljana vsako leto organizira zbiranje šolskih potrebščin za pomoč otrokom iz materialno in socialno ogroženih družin. Dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin poteka tradicionalno pod imenom Otroci za otroke. V letošnji akciji je sodelovalo 18 Ljubljanskih osnovnih šol, 1 srednja šola in 1 vrtec, so za nas sporočili z Rdečega križa.

V akciji je bilo letos zbrano 243 kilogramov različnih šolskih potrebščin in 1.767,30 evrov prostovoljnih prispevkov za nakup šolskih torbic. Iz zbranih potrebščin je bilo oblikovanih 250 enakovrednih paketov, namenjenih otrokom staršev, ki so v OZRK Ljubljana registrirani kot upravičenci materialne pomoči. Šolske potrebščine so bile uporabnikom razdeljene v Humanitarnem centru OZRK Ljubljana ob zaključku šolskega leta, 200 šolskih torbic s potrebščinami pa so otrokom razdelile osnovne šole, ki so v akciji sodelovale in sicer: OŠ Bežigrad, OŠ dr. Vita Kraigherja, OŠ Franceta Bevka, OŠ Janeza Levca, OŠ Jožeta Moškriča, OŠ Majde Vrhovnik, OŠ Maksa Pečarja, OŠ Medvode, OŠ Nove Fužine, OŠ Polje, OŠ Preska, OŠ Škofljica, OŠ Šmartno pod Šmarno goro, OŠ Vide Pregarc, OŠ Vodmat, OŠ Vrhovci in OŠ Zadobrova ter Srednja zdravstvena šola.

Še ena Izmenjevalnica bo septembra

Ker pred pričetkom novega šolskega leta pričakujejo dodatno povpraševanje po šolskih potrebščinah, je bila 31.7.2013 v Humanitarnem centru OZRK Ljubljana organizirana prva IZMENJEVALNICA. Dogodka se je udeležilo 40 ljudi, ki so šolske potrebščine ali hrano zamenjali za vintage oblačila, modne dodatke ali dodatke za dom. Na dogodku je bilo zbranih skoraj 52 kilogramov šolskih potrebščin, ki so namenjeni otrokom družin, ki prejemajo pomoč v Humanitarnem centru OZRK Ljubljana.

Še eno  Izmenjevalnico bodo organizirali septembra. Vsi, ki imate doma potrebščine, ki jih več ne potrebujete, jih lahko do 1. septembra prinesete na sedež Rdečega križa, na Tržaško cesto 132.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.