Slovenija
20 ogledov

Rebolj novi rektor UM

Na rektorskih volitvah je glasovalo 1.077 volilnih upravičencev. (Foto: Mediaspe Žurnal24 main
Odločal je vsak glas. Uradno bo novi rektor razglašen 11. januarja. Za pritožbe 24 ur.
Nič čestitk
Rebolj ne reče nič. Po razglasitvi rezultatov sta si kandidata segla v roke. Novemu rektorju pa ni prišel čestitat še vedno aktualni rektor Ivan Rozman, ki se mu mandat izteče maja prihodnje leto. "Kaj si mislim o tem, lahko sami sklepate. Raje ne bom rekel nič," pa je to potezo komentiral Rebolj.

Za samo štiri glasove je Danijel Rebolj v drugem krogu rektorskih volitev premagal protikandidata Marka Marhla.

Samo 24 ur za pritožbe
"Mariborska univerza je danes prestopila magično mejo. Pokazale so se akademske vrednote,” je takoj po razglasitvi neuradnih rezultatov pojasnil Rebolj. Marhl je zmagovalcu čestital in izjavil: "Rezultata ne jemljem kot neuspeh. Kljub vsemu sem prejel le štiri glasove manj kot Rebolj."

Zaradi tesnega izida so se takoj pojavile špekulacije, da je s strani Marhla zelo možna pritožba glede rezultata. “Kandidata imata 24 ur časa, da podata kakršnokoli pritožbo. Za zdaj še ni bilo ugovora," je pojasnil Šime Ivanjko, predsednik volilne komisije na rektorskih 
volitvah.

Oddanih 11 neveljavnih

Od 1.238 volilnih upravičencev jih je glasovalo 86 odstotkov. Od vseh glasovnic je bilo 11 neveljavnih. "Uradno bo novega rektorja razglasil senat, in sicer 11. januarja,” je dodal Ivanjko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.