Slovenija
18 ogledov

Redarji dogovor podpisali naknadno

Redarji med drugim opozarjajo na pritiske, da morajo napisati čim več kazni. (Fo Žurnal24 main
Dogovor o varčevalnih ukrepih so s Pličaničem podpisali tudi redarji, ki pa se včerajšnjega podpisovanja niso uspeli udeležiti zaradi pogodbe z delodajalci, ki jim ne dovoljuje zapuščanja delovnega mesta zaradi takšnih situacij.

Sindikat redarjev je bil prisoten na sestavnem delu pogajanj. Odločitev, da sporazum podpišejo, so sprejeli na naknadni seji predsedstva. Zadnje seje se zaradi službe niso morali udeležiti.

"Na zadnjo sejo komisije nismo mogli, ker nimamo pogodbe z delodajalci in v takšnem primeru ne smemo zapuščati delovnega mesta. Smo se pa že na seji predsedstva dogovorili, da dogovor podpišemo. Zavedamo se, da je situacija resna in da je najbolje, da se ukrepi sprejmejo, saj se le na tak način lahko nekaj prihrani. Hkrati pa se zavedamo tudi posledic, ki bi se zgodile v primeru, če se ukrepi ne bi sprejeli. In glede na to, da smo najslabše plačani javni uslužbenci, bi bilo za nas čez eno leto še slabše," je za zurnal24.si povedal član predsedstva Sindikata občinskih redarjev Slovenije Matjaž Frangež.

Znižanje plač sporno

Po besedah predsednica Sindikata redarjev Slovenije Sonje Kramar se jim najbolj sporen zdi ukrep o znižanju plač. "Bolj bi bili veseli, če bi bilo znižanje kompresijsko ali linearno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.