Slovenija
22 ogledov

Redarji ovirajo prireditev

Sejem ta konec tedna poteka v ljubljanskih križankah. (Foto: Manca Borko) Žurnal24 main
Organizatorjem sejma rabljenih učbenikov Zveze študentskih klubov Slovenije (ŠKIS) so med prenašanjem stvari na prireditveni prostor mestni redarji odpeljali avtomobil.

"V avtomobilu so bile tehnične stvari za izvedbo sejma, pri čemer imamo za organizacijo prireditve vsa potrebna dovoljenja," je povedal Marko Funkl, predsednik Zveze Škis. Mestni redar je avtomobil odpeljal, ne da bi se pogovoril z organizatorji, po njihovem pričanju pa naj bi bil tam parkiran le pet minut. "Po prošnji, če lahko mestno redarstvo izda račun, da lahko vsaj prevzamemo avtomobil, je bilo organizatorjem povedano, da to ni mogoče in da je možno samo gotovinsko poslovanje. Ker društva ne morejo poslovati z gotovino, avta nismo mogli prevzeti. Namesto da bi mestni redarji imeli vsaj malo čuta za socialne projekte, tako dodatno polnijo blagajno na račun organizatorjev, ki pripravljajo povsem neprofitno prireditev," je ogorčen Funkl. Pri tem je dodal, da bo prireditev (če jo bodo pravočasno uspeli pripraviti s tehnično opremo iz odpeljanega avtomobila) odprl prav župan Zoran Janković.

Enako za vse
Na Mestni občini ljubljana pravijo, da podrobnosti prekrška ne poznajo, zato ne morejo komentirati konkretnega primera. Na splošno pa lahko rečejo, da dejstvo, da je nekdo organizator prireditve, še ne pomeni, da ga to odvezuje tudi obveznosti  spoštovanja  zakonsko predpisanih norm vedenja v cestnem prometu."Navedba o tem, da je bilo vozilo parkirano nepravilno, pa čeprav  s ciljem organizacije sejma, ne more biti opravičilo za  prekršekm," je pojasnila tiskovna predstavnica MOL Teja Kolenc. "Načelo  enakosti pred zakonom  namreč  narekuje istovrstno obravnavo enakih prekrškov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.