Slovenija
35 ogledov

Redarju grozili s smrtjo

Redarjem predvsem zaradi izrečenih kazni za prehitro vožnjo in nepravilno parkir Žurnal24 main
Grozilni pismi. Zaradi prehitre vožnje medobčinskemu redarju grožnja s smrtjo.

“Vajen sem zmerjanja, tudi telesno so me že napadli, grozilnih pisem, in to na domači naslov, pa res ne bi pričakoval. Neprijeten občutek. Zelo,” je v četrtek za Žurnal24 dejal Mihael Čuk, redar Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Bled in Bohinj.

V domači nabiralnik je prejel anonimni grozilni pismi, prvega v torek in drugega v sredo. “Sem na rednem letnem dopustu in za pismi vodji redarske službe najprej sploh nisem nameraval povedati, vendar je njuna vsebina res huda oblika grožnje,” je dodal Čuk, ki domneva, da je pismi kljub različni vsebini napisal isti pošiljatelj.

Huda kri zaradi glob
Boris Sodja, vodja omenjenega redarstva, je bil nad grožnjami osupel. “Gre za resne grožnje po življenju, ki sem jih vzel zelo, zelo resno. Naše redarje zmerjajo in jim grozijo, da bodo tepeni, a tako hudih groženj, kot je ta, še nismo imeli. Za eno telesno nasilje nad redarjem je bila že izrečena pravnomočna sodba s pogojno kaznijo, za drugega na obravnavo še čakamo,” je povedal Sodja in dodal, da bodo poskrbeli za varnost redarja. “Žal mi je, da me ni takoj poklical, kajti takih dejanj nikakor ne smemo podcenjevati,” je dejal. Razlogi za grozilni pismi naj bi bili prekoračitev dovoljene hitrosti, izmerjena med radarsko meritvijo, in izdaja plačilnega naloga. Na terenu trenutno dela pet redarjev, eden od njih pa je dejal, da prav radarske meritve med vozniki sprožajo veliko jeze in hude krvi ter groženj z odvetniki.

Grožnje so prijavili policiji, kriminalisti pa so včeraj opravili prve pogovore. “Primer še obravnavamo ter zbiramo obvestila in dokaze,” je pojasnil Robert Račman, komandir blejske policijske postaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.