Slovenija
19 ogledov

Redki božični turisti

''V Portorožu sem prvič, in sicer na štiridnevnih počitnicah. Presenečena sem, d Žurnal24 main
V ponedeljkovi tiskani primorski izdaji Žurnal24: Praznični obisk. Za božič slabše kot lani, za novo leto pa je večina hotelov zasedenih.

''Dejstvo, da je bil božič konec tedna, ni pripomoglo k boljši zasedenosti. Ker je tudi novo leto konec tedna, si gostje redko vzamejo dopust za ves teden,'' je povedal Dean Kocjančič iz skupine Bernardin, ki ima na Obali 11 hotelov. Kljub vsem težavam so zadovoljni, da so za praznike kapacitete zapolnili v enakem obsegu kot lani, po nekaterih letoviščih pa celo bolj.

Za novo leto bo bolje
Da je bila za božič zasedenost slabša od lanske, je priznal Janez Jager iz verige hotelov LifeClass Istrabenz Turizma, kjer pa so za novo leto že zdaj polno zasedeni. Tudi v hotelu Kempinski Palace z zasedenostjo zadnji konec tedna niso bili zadovoljni, saj je bila okoli 35-odstotna. Za novo leto imajo trenutno rezerviranih 60 odstotkov kapacitet, pričakujejo pa še dodatne rezervacije. Pravijo, da so na slabšo zasedenost vplivale vremenske razmere po Evropi in odpovedi nekaterih letov.

240 evrov stane silvestrska večerja v hotelu Kempinski Palace.

Večerje od 80 evrov
V hotelu Kempinski Palace bodo za silvestrsko večerjo petičneži odšteli od 220 do 240 evrov, drugod pa manj. ''Postregli bomo 1.300 silvestrskih večerij, kar je stoodstotna kapaciteta naših šestih restavracij. Cena slovesne večerje in programa je od 130 do 160 evrov,'' je povedal Jager. V skupini Bernardin pa pričakujejo, da se bodo približali dva tisoč večerjam. Cene so od 80 evrov v San Simon Resortu do 160 v Grand Hotelu Metropol.

Med gosti na Obali je največ Italijanov in Slovencev, nekaj je tudi Avstrijcev. V povprečju ostanejo dva dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.