Slovenija
54 ogledov

Referendum o zakonski zvezi: Nasprotniki slavijo

Za otroke gre
1/6
Anže Petkovšek
Pobudniki referenduma slavijo, uspelo jim je zavrniti novelo zakona o zakonski zvezi.

"Prelomen trenutek za Slovenijo! ZMAGALI SMO!!" je na Twitterju, po tem ko je postalo znano, da je kvorum dosežen, zapisal poslanec SDS Branko Grims.  Njegov strankarski kolega Zvone Černač pa je zapisal, da so "danes zaščitili družino, temelj, na katerem stojimo in na katerem bomo obstali. In nikomur pri tem ni bilo nič odvzeto".

Ljudmila Novak | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Predsednica NSi Ljudmile Novak je izpostavila, da je rezultat velik poraz za vlado Mira Cerarja, saj je ta imela o tej problematiki v proceduri svoj zakon, ki pa ga je umaknila, in podprla zakon Združene levice ter ga sprejela po skrajšanem postopku: "Temu smo v NSi že od vsega začetka ostro nasprotovali. Pričakujem, da bomo zdaj dostojno uredili pravni in socialni status vsem istospolno usmerjenim parom."

Primc napoveduje udejstvovanje v politiki in nov zakon

"Ta rezultat je zmaga za vse naše otroke," je povedal Aleš Primc iz Koalicije za otroke gre, ki je tudi pobudnica referenduma, in ob tem navedel še, da si želijo, da rezultata referenduma nihče ne bi razumel kot poraz.

Primc ob tem napoveduje udejstvovanje v politiki in pri tem ne izključuje niti ustanovitve stranke. V roku enega meseca pa naj bi pripravili predlog novega zakona. Z njim bi predlagali ureditev socialnih zadev za istospolno usmerjene partnerje, seveda pa takšen predlog po njegovih besedah ne bo vključeval posvojitev otrok.

Pred razglasitvijo verjeli v čudeže

"Tisti, ki ne verjamejo v čudeže, niso optimisti in mi smo optimisti," pa je povedala sovoditeljica Koalicije Za otroke gre Metka Zevnik še pred objavo prvih volilnih rezultatov. Zevnikova je  ocenila, da je bila kampanja izjemno čustvena in da je bilo tudi mnoge strah, kaj se bo zgodilo. Tudi Primc z omenjene koalicije se je vsem takoj po zaprtju volišč volilcem zahvalil in dejal, da meni, da bo volilna udeležba okoli 35 odstotkov dovolj visoka, da bo novela zakona zavrnjena.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 44
  • dragec 11:19 22.december 2015.

    Primc -aktivist, kdaj se pa ti posvečaš svojemu prizadetemu otroku?

  • mph 08:51 22.december 2015.

    O tem lahko samo sanjaš, da se bodo lotili čistit gnoj v lastnem hlevu. :-)

  • Janez_53 16:19 21.december 2015.

    Nič se ne spomnim, da bi Primc vpil po ulici "Za otroke gre!", ko so pred leti prišle v javnost afere (kaj afere-zločini!) kar nekaj slovenskih duhovnikov, ki so spolno zlorabljali otroke! Takrat smo s strani pobožnih v glavnem slišali: ...prikaži več "To da bi naš gospod storili, ne to zagotovo ni res! Kaj si pa mislite, našega gospoda obtoževati takšnih stvari! Da vas ni sram!". Ja, tako je bilo! In tudi takrat je šlo za otroke, ampak "se ni spodobilo", da bi duhovniku očitali kaj takega. So rekli: "To so si froci zagotovo izmislili!". Pa si niso!