Slovenija
0 ogledov

Rehn ni rešil meje, bo pa vsaj popust

Ksenija Koren, novinarka Žurnala24. Žurnal24 main
Če boste izkoristili popuste v Dalmaciji, se vam o politiki ne bo treba pogovarjati.

Dalmatinci spuščajo cene. In pravijo, da smo Slovenci njihovi najljubši gosti. Ko sva se s kolegom pred dnevi odpravljala od Zadra do Splita, sva raje vzela službeni avto. Ob obračunu kilometrine bi z domačim v žep kapnilo več, a sva imela še boljšo računico. Namišljeno tveganje, da na avto s slovensko registrsko tablico bes izlije kak Hrvat, ki ga obremenjuje zaplet okoli meje ali blokiranega vstopa v EU, je v Dalmacijo odpeljalo kar služben avto.

Bujna domišljija
Na cilju je postalo jasno, da imava prebujno domišljijo. Dalmatince jezijo edino vinjete. Če jim boste všeč, vam bodo rade volje podarili kakšno sveže ujeto ribo.

Na vprašanje, ali je slovenska blokada tveganje za slovenske turiste in tempirana bomba za incidente, vsi po vrsti odgovarjajo, da nimajo pojma, za kaj konketno pri vsem skupaj sploh gre. Da s pregrevanjem vprašanj meje le politiki pridobivajo točke, ljudem pa je zanje vseeno.

Politiki se lahko letos na dopustu v Dalmaciji izognete v velikem loku, politiki so tam v nemilosti. Predvsem oba premierja, Pahor in Sanader. Prvemu očitajo, da je večji nacionalist od svojih predhodnikov. Drugemu, da je samodržec, ki ne zna reševati človeških stisk, ampak jih s svojo politiko poglablja.

Zdi se, da je ljudi v tem trenutku zbližal odhajajoči komisar za širitev Olli Rehn s svojimi predlogi, ki so komunikacijo med Sanaderjem in Pahorjem zraducirali na minimum.
Meje sicer ni rešil, je pa z razdorom med politiki povezal ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.