Slovenija
1265 ogledov

Reke naraščajo, v sredo lahko že poplavljajo

Poplave Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Arso opozarja zaradi velikih pretokov rek, ki bodo ponoči še naraščale.

Reke so po podatkih Agencije za okolje ponoči ponekod narasle do velikih pretokov, povečini pa je vodnatost rek je srednja še srednja. "Na severovzhodu se ohranja mala vodnatost," navajajo pri Arsu. "Pretoki še nekoliko naraščajo. V prihodnjih urah se lahko reka Dravinja v srednjem toku prehodno razlije v manjšem obsegu."

Dežnik Napoved Slovenija Za vikend končno toplo, kakšno bo vreme prihodnji teden?
Danes čez dan se bodo pretoki rek ustalili, ponoči pa se bo vodnatost rek ponovno povečala, najbolj na jugozahodu in jugu države, kjer lahko manjši vodotoki in hudourniki hitro narastejo in se tudi razlijejo.

"Jutri bodo pretoki rek veliki, reke se lahko v manjši meri razlijejo predvsem v južnem, osrednjem in vzhodnem delu države," pravijo pri Arsu. "V četrtek se bo povečevanje vodnatosti stopnjevalo na vzhodu in severovzhodu države, kjer bodo še možna tudi manjša razlivanja. Naraščale bodo kraške reke ter reki Mura in Drava."

Napoved visokovodnih razmer | Avtor: Arso Arso

Napoved visokovodnih razmer | Avtor: Arso Arso


Temperatura večine rek je med 10 in 16 stopinj Celzija. Morje se je ohladilo, ima 15,5 stopinj Celzija.

Oblaki Srednjeročna napoved Slovenija Vreme v juniju: Vonja po poletju še dolgo ne bo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.