Slovenija
18856 ogledov

Rekord -27, pod ničlo tudi na Obali

Mraz in sneg v Evropi Reuters
Temperature so v ponedeljkovem jutru povsod po državi pod ničlo. Najhuje šele prihaja.

Kljub temu da je v večjem delu države oblačno, so temperature povsod po državi pod lediščem. Pričakovano je najgloblje padla na Kredarici, kjer so ob delno oblačnem vremenu namerili -27 stopinj Celzija, dodatno pa občutek mraza ustvarja tudi severozahodni veter. 

V Ratečah, kjer je jasno, je bilo ob 7. uri -20 stopinj Celzija, na Lisci jih je bilo -17, na Vojskem pa -16. 

V Celju in Novem mestu je bilo -10, v Postojni in Kočevju -12, -11 stopinj Celzija pa so namerili v Mariboru in Slovenj Gradcu. V Ljubljani se je temperatura ustavila pri -9 stopinjah Celzija, tako kot tudi v Črnomlju. 

temperature | Avtor: Arso Arso

mraz animacija Pripravite se Slovenija Prihaja mraz, kot ga še ni bilo

Do četrtka bo mrzlo

Vremenoslovci opozarjajo, da najhujši mraz še prihaja. Najbolj mraz naj bi bilo v sredo. Pričakujejo, da se bodo zjutraj temperature v večjem delu države gibale okoli -15 stopinj Celzija. Do četrtka bo v večjem delu države srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija. Občutek mraza bo sprva še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

Danes bo predvsem na severozahodu sprva še delno jasno, dopoldne se bo od vzhoda povsod pooblačilo. Predvsem v južni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, kakšno snežinko pa lahko prinese tudi nad vzhodno in osrednjo Slovenijo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do -9, po nižinah Primorske malo pod 0 °C.

Jutri bo na Primorskem občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Veter bo postopno slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -15 do -8, na Goriškem in ob morju okoli -5, najvišje dnevne od -4 do -9, po nižinah Primorske okoli 0 °C.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

Kako kaže?

V sredo bo precej jasno, jutro bo ponekod zelo mrzlo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju.

V četrtek se bo pooblačilo, pričelo bo snežiti. Snežilo bo tudi ob morju. Od petka do torka kaže na oblačno vreme in odjugo, po nižinah bo občasno deževalo. Le v soboto in nedeljo je v severovzhodni Sloveniji nekaj možnosti za kakšen sončni žarek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • supreme 11:02 26.februar 2018.

    Najbolj mraz naj bi bilo v sredo..........WTF???

  • miho 10:36 26.februar 2018.

    Mene samo zanima, ali se je že kje v Sloveniji začela vegetacijska doba in obdelava polj? Ker edino zaradi tega bi se bilo treba sekirati, da bodo ti posevki zdaj zmrznili. Vse drugo sekiranje je neumnost. Mraz je nekaj, kar ...prikaži več je normalno za zimo. Res je šele po 24. februarju, ampak če ni mraza pred sv. Matijo, ga ta prinese... To je že star slovenski pregovor in še vedno drži... Res je bilo že prej mrzlo, a ne dovolj.

  • ode 09:26 26.februar 2018.

    https://www.windy.com/46.139/14.594?temp,45.271,14.590,7,m:eV2agzu