Slovenija
14 ogledov

Rekordna sedmica čaka na srečneža

Loto lahko igrate tudi prek spleta. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V sredinem žrebanju nagradne igre Loto je sedmica vredna kar 3.350.000 evrov. Gre za rekorden dobitek v zgodovini igranja omenjene igre.

Nazadnje je bila najvišja sedmica izžrebana 10. julija 2005 – bila je vredna 3.195.599,45 evrov. Razdelila sta si jo dva igralca, ki sta listke vplačala v Ljubljani.

Tisti, ki bo tokrat obkrožil pravilne številke in mu sedmice ne bo treba deliti, bo bogatejši za kar 3.350.000 evrov. Pri tem seveda ne smemo pozabiti, da bo, preden bo denar zagledal na svojem bančnem računu, moral plačati še davek od iger na srečo. Na koncu bo tako denarnica dejansko debelejša za 2.847.500 evrov.

Kaj vse lahko kupite za ta denar, si lahko samo predstavljate. A prav hitro se lahko zgodi, da ga, če ga pravilno ne "oplemenitite", v nekaj letih zmanjka.

Zato nasveti strokovnjakov ob tem zagotovo niso odveč. Če si že želite dati duška, potem zapravite le manjšo vsoto denarja, preostanek pa na primer kot depozit naložite na banko in dobesedno vsak naslednji mesec živite le od obresti.

Nekaj nasvetov o tem, kaj narediti s tolikšno vsoto denarja, nam je že v nedeljo posredoval direktor naložbenega sektorja KD Skladi Andraž Grahek.

Komentarjev 1
  • matt5 16:03 17.januar 2012.

    A kaj bi storil s tremi mega'? Kupil bi počitnice za 6 let Jankoviču in Janši ,da se postrgata iz SLO.