Slovenija
16 ogledov

Remont nuklearke končan

Žurnal24 main
Končal se je remont nuklearne elektrarne Krško, ki se je začel v soboto, zato so jo že ponovno vključili v elektroenergetsko omrežje.

Pri remontu v krški nuklearki, ki je bil zelo zahteven tako po obsegu del kot po vsebini, je poleg zaposlenih sodelovalo še približno 1100 zunanjih sodelavcev. Opravili so vsa načrtovana dela: številne preglede opreme, nadzorna testiranja ter potrebna popravila, poleg tega je bilo v reaktorsko sredico vloženih 53 svežih gorivnih elementov.

Izvedli so tudi vse načrtovane modernizacije sistemov in opreme, ki zagotavljajo večjo varnost in stabilnost delovanja elektrarne. Med njimi v nuklearki navajajo zamenjavo obeh izločevalnikov vlage in pregrevalnikov pare, zamenjavo relejne zaščite bloka generatorja in transformatorja, vgradnjo novega elektromotorja za črpalko primarnega hladila, zamenjavo toplotne izolacije v reaktorski zgradbi ter preventivno zamenjavo posameznih odsekov sekundarnih cevovodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.