Slovenija
50 ogledov

Renata Brunskole z današnjim dnem na čelu Rdečega križa

Renata Brunskole Anže Petkovšek
Naša največja humanitarna organizacija, Rdeči križ Slovenije, z današnjim dnem dobiva novo generalno sekretarko. Belokranjka Renata Brunskole napoveduje nadaljevanje programov v okviru javnih pooblastil.

"V prvi vrsti bomo nadaljevali z izvedbo programov v okviru javnih pooblastil, z distribucijo hrane, ki jo slovenski Rdeči križ sprejema in jo nemudoma distribuira na območna združenja. Gre za hrano iz evropskega sklada za pomoč najbolj ogroženim, za 1.100 ton,” na vprašanje glede svoje vizije vodenja organizacije pove nova generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije (RKS) Renata Brunskole. Doda, da so to prioritete.

Kaj več glede dela v bodoče bom podrobneje lahko povedala kasneje, ko bom dodobra spoznala organizacijo in imela boljšo predstavo glede trenutnega stanja,” še pove nekdanja poslanka.

Pozitivne reference

Ob prvih vesteh, da je glavni odbor RKS za glavno sekretarko podprl nekdanjo metliško županjo, nekdanjo poslanko sprva v vrstah SD-ja, nato pa v vrstah Pozitivne Slovenije, je bilo slišati očitke in pomisleke glede njene ustreznosti. Tudi zaradi njene politične preteklosti.

Izredno mi je žal, da se v takšnih zahtevnih časih, s kakršnimi se sooča Slovenija, glede glavne sekretarke humanitarne organizacije predvsem poudarja dejstvo, da sem v preteklosti delovala tudi v politiki,” na očitke pravi Brunskoletova.

Dodaja, da se je tako kot metliška županja, kot poslanka aktivno zavzemala za več kakovostnih projektov. Našteje tretjo razvojno os, ki bi olajšala življenje Belokranjcem, novomeško bolnišnico, kjer so sredi izgradnje urgence, novomeški center za obveščanje, ki ga je dolenjska prestolnica uspela zadržati.

Še pred mojim udejstvovanjem v politiki sem bila podpredsednica metliškega Rdečega križa, v tej organizaciji je kot prostovoljka delovala tudi že moja mama. Takorekoč sem zrastla in živela z vrednotami Rdečega križa,” poudari Belokranjka in doda, da se bo trudila izkazano zaupanje tudi upravičiti. 

Komentarjev 7
  • dragec 14:19 17.december 2014.

    tako je, ko so na oblasti LEVI vodstvo RK je levo in obratno. Roka roko umije.SRAMOTA. Od danes dajem samo karitasu.

  • patron 10:52 17.december 2014.

    naj mi ne pridejo na vrata pobirat prispevka.....!!!!

  • zefacveta 22:57 16.december 2014.

    Če se spomnim kako ošabno se je obnašala v DZ, za RK ne dam nič več, raje v Šparu za Anino zvezdico.