Slovenija
80 ogledov

Rener: Šikaniranja v bolnišnici ni

"Letos smo na zdravniški pregled napotili 165 zaposlenih, šikaniranja ni," pravi Žurnal24 main
V tehničnovzdrževalni službi izolske bolnišnice so delavci podpisali peticijo, v kateri vodstvo opozarjajo na izgorevanje na delovnem mestu.

V tehničnovzdrževalni službi izolske bolnišnice je skupina delavcev pred dnevi podpisala peticijo vodstvu. V njej so med drugim opozorili, da na svojih delovnih mestih iz več razlogov izgorevajo in da v takšnih razmerah ni pričakovati nič dobrega.

 

Anonimka

Bralec trdi, da je bil po kritikah na račun vodstva poslan na zdravniški pregled.

Zmeda in nezadovoljstvo
Kritizirajo tudi sistematizacijo delovnih mest in dejstvo, da nihče ni plačan za vzdrževanje medicinske opreme, čeprav delajo tudi to. “ V tehnični službi vlada velika zmeda in nezadovoljstvo,” so med drugim zapisali v dopisu vodstvu. Nekaj dni zatem so bili poslani na zdravniški pregled. Zdaj se bojijo, da gre za šikaniranje in da bodo rezultate pregleda morda uporabili proti njim.

“Šikaniranje obsojam”
"Zaposlene cenim in spoštujem ne glede na izobrazbo in položaj v organizacijski strukturi zavoda, šikaniranje in druge oblike pritiskov na zaposlene pa obsojam,” poudarja direktorica Nives Rener, ko smo jo vprašali, ali se kritikom res maščuje.

Serviserji so zunanji

Predvidevam, da v zadnjem obdobju občutek posameznih zaposlenih glede krivic na delovnem področju izhaja iz razvrstitev v nov plačni sistem, vendar smo pri razvrščanju dolžni upoštevati zakonske omejitve in predpise. Na delovno mesto vzdrževalca medicinske opreme res ni razporejen nihče, servisiranje medicinske opreme namreč v pretežni meri izvajajo zunanji serviserji,” še dodaja direktorica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.