Slovenija
75 ogledov

"Reševalna veriga bo postala šibkejša"

Postojnske prometne policiste razburja načrt o prerazporejanju ljudi. (Foto: Nik Žurnal24 main
Prometna policija. Proti ukinitvi protestirajo tudi reševalci in gasilci. Timsko delo porušeno.

“Z ukinjanjem postaje prometne policije (PPP) se strokovno oddaljujemo od pravila hitre in uspešne pomoči občanom in potnikom na območju regije. Administrativno se posega v utečeno in učinkovito organizacijo dela,” komentira Darko Muhič, poveljnik gasilske operative pri Gasilski zvezi Postojna.

Ukrepanje po pravilu zlate ure poveča možnost preživetja ponesrečenca na 80 odstotkov.
Darko Muhič

Poročali smo namreč, da naj bi ukinitvi postojnske policijske uprave sledila tudi ukinitev PPP ter pripojitev obeh h koprski upravi. Ali bi to v praksi pomenilo tudi fizično premestitev policistov, ki zdaj pokrivajo velik del primorske avtoceste in regionalno cesto proti Kvarnerju, še ni povsem jasno.

Čas rešuje življenja
Tudi Božena Žižić, vodja ambulante nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu (ZD) Postojna, je prepričana, da bi ukinitev PPP pomenila velik korak nazaj pri delu, saj si pri reševanju življenj ne morejo privoščiti čakanja na policijo iz Kopra ali Ljubljane. “Čas je tisti, ki rešuje življenja, zato menimo, da bi nam v verigi preživetja odvzeli bistveni člen,” pravi Žižićeva, mnenju reševalcev pa se pridružujejo vsi preostali, zaposleni v ZD.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.