Slovenija
49 ogledov

Rešilec odpeljal odpuščenega PopTVjevca

Proplus, pop tv, kanal a Anže Petkovšek
Ta teden v medijski hiši POP TV množično odpuščajo zaposlene. Po naših podatkih je odpuščenih okoli 100 zaposlenih. Za enega od odpuščenih šefov morali poklicati rešilca.

Potem ko se je pred dvema dnevoma izvedelo, da na Pro Plusu, ki ima pod okriljem Pop TV in Kanal A, množično odpuščajo, smo iz zanesljivih virov izvedeli, da so do sedaj odpustili okoli sto zaposlenih. Za koliko se bo številka odpuščenih še povečala, še ni znano, bodo pa odpuščali še danes in jutri.

V podjetju o številu odpuščenih ne želijo govoriti, saj "v skladu z našo poslovno in kadrovsko politiko števila in strukture sodelavcev, s katerimi prekinjamo sodelovanje, ne komuniciramo.“

Odpuščenemu morali nuditi pomoč

Iz zanesljivih virov smo tudi izvedeli, da so za enega od odpuščenih vodilnih morali poklicati rešilca, ki ga je odpeljal na urgenco. "Izguba službe je zelo stresna in boleča za vsakega posameznika. Odzivi so bili različni, v vsakem primeru pa smo se trudili, da bi postopek izpeljali na čimbolj dostojanstven in razumevajoč način,“ so nam povedali na Pro Plusu.

Je vzrok za odpuščanje plačljivi paket?

Potem ko so nam v torek iz podjetja sporočili, da so se glede na težke tržne razmere odločili, da na novo opredelijo strateške usmeritve in fokus prihodnjega delovanja ter temu prilagodijo procese in organizacijo v podjetju, del teh sprememb pa so tudi kadrovske prilagoditve, se pojavljajo ugibanja, kaj so dejansko vzroki za odpuščanja.

Po poročanju časnika Svet24 naj bi bila vzroka pogoltnost vodilnih, ki naj bi prek svojih podjetij še dodatno izčrpavali Pro Plus ter slabi projekti. Med zadnje naj bi sodil projekt POP NON STOP, ki se je izkazal za neuspešnega. Na plačljivi paket naj bi se v enem letu naročilo manj kot 2000 naročnikov.

Obenem se je delnica družbe CME, ki ima v lasti Pro Plus, močno znižala. Največjo vrednost je dosegla oktobra 2007, ko je bila vredna med 80 in 90 evri, danes pa je padla na 2,71 evra.

Poročila ob enih se ukinjajo

Kot je znano, dopoldanska izdaja informativnega programa 24ur ob enih po poletju ne bo več na sporedu. "Naši stebri ostajajo televizijska programa Pop TV in Kanal A ter trije tematski kanali Brio, Oto, Kino, lokalna produkcija oddaj in informativni programi. Krepili in pospešeno bomo razvijali prvi slovenski naročniški video na zahtevo – Voyo. S 24ur.com in specializiranimi portali pa bomo utrjevali vodilno vlogo na področju spletnih medijev,“ so povedali v Pro Plusu.

Komentarjev 20
  • goga 11:52 05.junij 2013.

    Katastrofa. Taksni kot so Ruperts in podobni domnevno izcrpavajo nekdaj zdravo podjetje in sredino... Ruperts je potalal odpovedi izkusenim sodelavcem in potem hitro skocil za teden na hrvaski jadran. Ob njem pa ljubica, ki jo je v potesitev lastnega ega ...prikaži več postavil na visok polozaj v oddelku, ki ga vodi. gospodicna brez kilometrine. Ja, dokler se bo kadrovalo ljubice, ljubcke, prijatelje, druzinske clane, izcrpavalo podjetje..., bo delnica res padala. vodilni zbudi se in postavi stroko na vodilna mesta. notranjo revizijo. Nujno! Pa obvezno ob 19h objava, Kot se objavlja vse ostalo.

  • dragec 07:38 31.maj 2013.

    ZAMISLITE, POP TV JE V KRIZI????

  • macko 06:31 31.maj 2013.

    " dostojanstven in razumevajoč način " ste pa za hece...