Slovenija
32 ogledov

Rešitev: davčna oaza

Renata Brunskole (v družbi ministra Žekša in državnega sekretarja Horvata) pravi Žurnal24 main
Prvi razpis. Na voljo pet milijonov evrov. Vloge je treba oddati do 30. junija.

Gospodarstveniki so se na sestanku Območnega razvojnega partnerstva Pokolpja spraševali, ali se ima sploh smisel prijaviti na javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in ustvarjanje delovnih mest.

“Za začetek je pet milijonov lepa številka. Saj ne gre za gradnjo nove tovarne, ampak za stimuliranje, da bi nekdo s svojimi sredstvi nekaj naredil. Bodo pa ta sredstva rasla,” je povedal minister Boštjan Žekš, pooblaščen za opravljanje nalog ministra za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Prijave nujne
“Največja nevarnost je, da bodo najbolj nezadovoljni tisti, ki se sploh ne bodo prijavili. Tisti, ki se bodo prijavili in morda ne bodo dobili teh sredstev, pa morajo vedeti, da se lahko naslednjič spet prijavijo. Skratka, ne obupati,” je izpostavil Andrej Horvat, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. Naloga regionalnega menedžmenta je, da podjetnikom pomaga pri razpisih in jih spodbuja k temu, da bo denar dejansko absorbiran, je dodal.

Davčna oaza
Za program spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore Pokolpju v obdobju 2011–2016 je namenjenih več kot 300 milijonov evrov, za razpise pa 20 milijonov evrov, je povedala metliška županja Renata Brunskole, ki predseduje razvojnemu partnerstvu.

Programu so dodali širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij, vodooskrbo ter ureditev vzletišč v Prilozju in Kočevju.

“Za nas bi bila rešitev, da bi Pokolpje po sklepu Evropske unije postalo davčna oaza. Potem si upam reči, da bi resnično našli rešitev tako za gospodarstvo in turizem kot prometno infrastrukturo,” je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.