Slovenija
0 ogledov

Rešitve ne pričakujejo

Srečko Lužar je z Darsom dosegel dogovor – začasno se bodo preselili v sosedovo Žurnal24 main
Ker so pogajanja glede dela dolenjske avtoceste padla v vodo, je ostala le še sodna pot.

Kakšna bo usoda izgradnje avtocestnega odseka Ponikve–Hrastje, na katerem še vedno ni rešeno vprašanje v zvezi z zemljiščem v lasti Srečka Lužarja, bo odločalo sodišče. V četrtek je razpisan prvi narok za glavno obravnavo v pravdni zadevi zaradi izpraznitve in izročitve nepremičnine.

Pričakujejo zaščito
"Kako naj sodišče v treh mesecih reši tisto, česar drugi niso v več kot 680 dneh," se sprašuje Albert Jordan, Lužarjev pooblaščenec. Zato ne pričakujejo nobene rešitve. "Pričakujemo sodno varstvo človekovih pravic in odgovornost sodišča," pojasnjuje. "Naše zahteve so nespremenjene. Mi smo k tem zadevam resno pristopili leta 2007 in od tega ne odstopimo," doda.

Prezgodaj za napovedi
"Kakršnakoli napoved bi bila prezgodnja oziroma zavajajoča, ker gre šele za prvi narok," pa pojasnjuje Marjan Koler iz službe za komuniciranje Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Odločba o razlastitvi Lužarja je bila sicer izdana konec leta 2008, takoj zatem pa so na Darsu vložili zahtevo za deložacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.