Slovenija
13 ogledov

Rešitve ni na vidiku

Zaposleni v TVM od konca prejšnjega tedna stavkajo doma, v tovarni je le stavkov Žurnal24 main
TVM. Stavkajoči delavci še vedno brez informacij o svoji usodi in prihodnosti podjetja. Stavkajo doma.

“Dokler se ne dogovorimo, ne dajemo nobenih izjav. Z arabskim kupcem se še pogajamo, res pa je, da imamo težave. Stavka otežuje pogajanja za prodajo. Več vam ne morem razkriti,” pojasnjuje Zdenko Pavček, predsednik uprave Skupine Viator & Vektor (V&V), ki je 97-odstotna lastnica podjetja Tovarna vozil Maribor (TVM).

Več kot sto zaposlenih v TVM stavka že od 3. januarja. “Ni res, da je stavka kriva. Naj mi Pavček pove, kako bi brez plačila delal in živel. Sicer pa bi delavci delali, pa nimajo s čim, saj ni materiala za proizvodnjo,” na Pavčkov očitek, da s stavko otežujejo pogajanja, odgovarja Branko Medik, sekretar Skeia za Podravje.

Možen tudi stečaj
“Najhuje je, ker ne vemo, kakšna prihodnost nas čaka,” pa pravi Franjo Trojner, predsednik stavkovnega odbora, ki mu je prejšnji teden Pavček poslal dopis, v katerem ga obvešča, da je Skupina V&V prejela negativen odgovor potencialnega arabskega kupca. Pavček ga je še obvestil, da bo vsa nadaljnja komunikacija potekala izključno pisno. “Če ne bodo našli rešitve, nam preostane le še to, da delavci zahtevajo stečaj družbe, ampak s stečajem bi ti dobili še manj. Agonijo pa je treba presekati, saj ljudje nimajo več s čim živeti,” dodaja Medik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.