Slovenija
43583 ogledov

Resno opozorilo glede več odpoklicev pri nas

Nakupovalni voziček Profimedia
Poziv potrošnikom k previdnosti.

Uprava za varno hrano potrošnike poziva k previdnosti pri nakupovanju izdelkov družbe Ferrero oz. k spremljanju objav glede odpoklicanih izdelkov. Svetujejo jim, naj nekaterih Kinder proizvodov ne zaužijejo, temveč vrnejo na mesto nakupa oziroma jih zavržejo.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila o odpoklicu vseh proizvodov, proizvedenih v belgijskem obratu, obveščena v petek preko evropskega sistema hitrega obveščanja, pa tudi od zastopnika Ferrera za Slovenijo in Hrvaško. Že naslednji dan so začeli aktivno preverjati, ali se odpoklici izvajajo učinkovito ter ali so bile identificirane vse distribucijske poti v Slovenijo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Omenjeni proizvodi so bili v Slovenijo distribuirani tudi preko drugih podjetij Ferrera, in sicer Ferrero Nemčija, Ferrero Francija, Ferrero Poljska in Ferrero Luksemburg. Kot so pojasnili, so omenjena podjetja živila praviloma distribuirala v eno trgovsko verigo.

Podatke o odpoklicanih proizvodih sproti posodabljajo na spletni strani uprave med obvestili za potrošnike kot tudi na prodajnih mestih oz. spletnih straneh posameznih trgovskih verig.

Potrošnikom svetujejo, da v primeru nakupa Kinder proizvodov Kinder surprise T6, Kinder happy moments, Kinder mini mix peluche T133g (polnjene igračke), Kinder surprise maxi 100g, Kinder schokobons in Kinder mini eggs, teh ne zaužijejo temveč vrnejo na mesto nakupa oz. zavržejo.

Pri proizvodih Kinder Surprise, ki se oz. so se prodajali samostojno oz. v drugih pakiranjih po več kosov, je, kot so izpostavili, treba preveriti mesto proizvodnje, ki je navedeno na sami embalaži. Potrošnikom svetujejo, da podatke o odpoklicanih proizvodih, vključno z EAN kodami, preverijo na spletni strani uprave oz. pri trgovcih.

kinder jajčka PROMO Uporabno Ferrero ustavil delovanje tovarne v Belgiji kinder jajčka PROMO Uporabno Določeni Kinder izdelki, proizvedeni v Belgiji, se zaradi previdnosti umikajo iz prodaje v Republiki Sloveniji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Toma 20:20 12.april 2022.

    Raje pijte! Alkohola ne bodo nikoli odpoklicali!

  • jakec1575 18:35 12.april 2022.

    Kinderjajca so eno samo smetenje narave. Butaste neuporabne ograce oz plastike. Jaz bi to prepovedal.

  • Dusan12 18:19 12.april 2022.

    Nikjer ne zasledim, da je Nemčev tamal že shodil, ali je že končal osnovno šolo s popravcem kot Matjažek, ki na velike korake obelodanja dedka mraza v aprilu.