Slovenija
9 ogledov

Revij Jana, Stop, Lady pod taktirko Bojana Požarja ne bo

Znamke Dela Revij. Saša Despot
KBM Leasing zaradi neizpolnjevanja obveznosti odstopil od pogodbe s podjetjem Bojana Požarja.

KBM Leasing Bojanu Požarju oziroma njegovemu podjetju Princip Media ni podaljšala pogodbe za najem 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, ki so jo podpisali pred enim tednom, saj niso izpolnjevali pogodbe."Z odstopom od pogodbe družbi Princip Media z današnjim dnem preneha pravica do uporabe teh blagovnih znamk, katerih lastnik ostaja KBM Leasing," so nam potrdili na NKBM.

Pred dobrim tednom je v javnosti sicer že zaokrožila novica, da je medijski projekt padel v vodo, saj naj bi Joc Pečečnik, polovični lastnik bodočega izdajatelja Princip Medie, izstopil iz projekta in umaknil svoj finančni vložek. Dan kasneje naj bi Pečečnik poslal Požarju nov predlog sodelovanja, a se je nato Požar odločil zamrzniti projekt.

Bojan Požar, ki je k ustvarjanju revij že povabil okoli 40 ljudi - prva številka Jane naj bi sicer izšla že 20. oktobra -, se je zaenkrat odzval le na Twitterju, kjer je zapisal, da ga je Joc Pečečnik prevaral. Za pojasnila smo zaprosili tudi Pečečnika, njegov odziv bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

Kako naprej ...

Odločitve v zvezi s prihodnostjo blagovnih znamk naj bi družba KBM Leasing sprejela "na osnovi temeljite preučitve novih okoliščin in skladno z načeli dobrega gospodarjenja s premoženjem družbe". Pojasnjujejo pa, da pri reševanju okoliščin v zvezi z blagovnimi znamkami KBM Leasing zasledujejo cilja "maksimizacije izkupička in ohranjanja blagovnih znamk, na kar pa v določeni meri vplivajo tudi kompleksne razmere na medijskem trgu".

Komentarjev 4
 • Lavdan 20:07 14.oktober 2015.

  Dokler so banke dajale kot bi metale skozi okno ste lahko kupovali, a sedaj je konec vaših mahinacij. Če bi se res sodilo v imenu ljudstva kot se reče, bi danes vsi taki ki so kredit vzeli in ga ne ...prikaži veče vračajo sedeli na Dobu. Naj razpišejo referendum o tem vprašanju, če si upajo.

 • dragec 19:59 14.oktober 2015.

  Požar, ti se lepo zaposli na NOVI24TV

 • Avatar mike1968
  mike1968 19:16 14.oktober 2015.

  ja najlažje je nekaj kupovati brez denarja..dej nehi no...