Slovenija
24 ogledov

Revizije ne komentirajo

Zemljišča, ki jih je Dars odkupil od Mirka Kovačiča, so pod lupo računskega sodi Žurnal24 main
Avtocesta. Dars: Pri sklenitvi pogodbe ravnali zakonito, pregledno in skrbno.

Znesek ocena cenilcev.
Dolenjska avtocesta. Na vprašanje, ali v zvezi z njeno gradnjo pričakujejo revizijo za še kakšen drug primer, so nam na Darsu pojasnili, da revizije posameznih odsekov avtocest oziroma drugih delov Darsovega poslovanja niso novost in se izvajajo skladno z veljavno zakonodajo.

 

V Družbi za avtoceste RS (Dars) ne želijo komentirati sprožitve postopka revizije v primeru Kovačič. Računsko sodišče (RčS) je namreč na pobudo Davčne uprave RS (Durs) pod drobnogled vzelo odkupnino, ki jo je Mirku Kovačiču Dars izplačal za zemljišča, potrebna za gradnjo dela dolenjske avtoceste mimo Trebnjega.

Skladno z zakonodajo
Dela in postopkov RčS ter Dursa ne moremo komentirati, saj gre za državna organa, ki delujeta v skladu z veljavno zakonodajo in svojimi pristojnostmi,” je povedal Marjan Koler iz službe za komuniciranje na Darsu. “Lahko pa zatrdimo, da je Dars pri sklenitvi sporazuma s Kovačičem, namesto razlastitve, ravnal v skladu z veljavno zakonodajo, transparentno in s potrebno skrbnostjo,” je pojasnil.
Revizije posameznih odsekov avtocest niso novost.
Marjan Koler, služba za komuniciranje na Darsu

 

Znesek ocena cenilcev
Odškodnino za Kovačičeva zemljišča so plačali v višini, kot so jo ocenili sodno zapriseženi cenilci, je še povedal Koler. S podpisom pogodbe je Dars dobil skoraj 18 tisoč kvadratnih metrov površin, Kovačič pa dva milijona evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.