Slovenija
8 ogledov

(R)evolucionarni iPhone 4

Steve Jobs je eno največjih imen na svetovni tehnološki sceni. (Foto: Reuters)
1/23
Žurnal24 main
Steve Jobs je predstavil novo, četrto generacijo iPhona. Naprava poleg tehničnih posebnosti omogoča tudi nekatere povsem nove storitve. Na voljo od 24. junija za ceno od 166 evrov dalje.

Applov šef Steve Jobs je vsakoletno svetovno konferenco razvijalcev programske opreme še četrtič zaporedoma izkoristil za predstavitev naslednje generacije iPhona. Telefon odlikuje nov dizajn z ravnimi linijami brez izbokline na hrbtni strani. Ima dve kameri za videoklic, zmogljiv zaslon in izboljšane karakteristike baterije.

Novost je tudi operacijski sistem iOS 4, ki bo poganjal napravo. Med drugim po pričakovanjih omogoča večopravilnost, uporabo Applove spletne knjižnice iBooks in iAdsov, prek katerih naj bi oglaševalci precej bolj interaktivno pristopali k uporabnikom.

Od 24. junija dalje bo na voljo v ZDA, Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Japonskem, do septembra pa v 88 državah. Ali bo med njimi tokrat vendarle tudi Slovenija, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.