Slovenija
31 ogledov

Revoz bo odpustil 150 delavcev

Peoirzvodnja v Revozu Andrej Leban
Kar smo poročali že junija, se je izkazalo za resnično. Revoz bo znova odpuščal oziroma – kot poudarjajo v tovarni – prilagodili bodo obseg dnevne proizvodnje.

Dihamo na škrge, saj naša dva avta ne gresta v promet. Ko pride avto na trg, se najbolje prodaja v svojem prvem, drugem in tretjem letu. Če izhajamo iz teh rezultatov, je prihodnost lahko res precej problematična,” je za portal Zurnal24.si konec junija povedal predstavnik sindikata Revozovih delavcev Slavko Pungaršič.

Revozovim delavcem so pred poletjem najprej povedali, da bodo po poletnih dopustih izdelovali več vozil, da bodo imeli tudi vse delovne sobote. Potem se je napoved spremenila. Danes iz tovarne mediji prejmemo obvestilo, da bodo znižali obseg dnevne proizvodnje in da bo ob delo 150 delavcev. Zvečine agencijskih. 

Marca ob delo 450 ljudi


Prodaja dveh novih modelov je bila že v začetku letošnjega leta pod pričakovanji, zato se je vodstvo Renaulta odločilo, da bo Revoz 1. marca odpustil okrog 450 delavcev, ki so v Revozu delali prek agencij za posredovanje zaposlenih. 

Ker se kljub posameznim ukrepom znotraj podjetja in dogovoru s socialnimi partnerji krčenju obsega dnevne proizvodnje ne morejo izogniti, bo Revoz v prihodnjih tednih postopoma prešel z dnevne proizvodnje 42 vozil na uro na 38 vozil na uro, kar predstavlja približno 10-odstotno zmanjšanje. Kot pojasnjuje Pungeršič, bo ob delo 150 agencijskih delavcev.

Najprej tisti, ki so koristili bolniške

Delavci so za ukrep praktično izvedeli iz medijev, strah jih je, kdo bo ostal brez dela. Kot je za naš portal že junija povedal Pungeršič, so ob takšnih ukrepih resnično najprej tisti, ki so koristili bolniški dopust.

Ko pride do odpuščanj, naj bi se izbor tistih, ki ostanejo brez dela (zvečine gre vedno za agencijske delavce), naredil tudi na podlagi podatka, ali je koristil bolniški dopust. Pa četudi za tri dni v sezoni gripe, recimo. “To bomo težko preprečili, saj uradno tega seveda nihče ne bo priznal,” je junija povedal predstavnik delavcev.

PREBERITE TUDI:

Težko poletje za Revozove delavce

Komentarjev 3
  • benč 17:15 30.september 2015.

    Kdo bo te kupo taki "hajzl"pa še za takšno ceno. Niti kište piva ne moreš peljati, ker nima nič prtljažnika!

  • antitrust 21:40 29.september 2015.

    Z novim twingom so se ustrelili v koleno.Če samo pomislim na tisto stikanje celotne havbe :(

  • Žvižgač 20:11 29.september 2015.

    Kaj pa so pričakovali, naj naredijo tiste konzerve za normalno ceno, ne pa da postavijo cene kot za pravi avto.