Slovenija
32 ogledov

Revozu le polovica predvidene državne pomoči

Revoz Jerca Božič Kranjec
Vlada je Revozu namenila 22,5 milijona evrov državne pomoči, kar je pol manj od sprva predvidenih 45 milijonov evrov. Z njim naj bi financirali projekt proizvodnje novega twinga in štirisedežnega smarta (Edison).

"Vrednost projekta ostaja 450 milijonov evrov, upravičeni stroški pa so se znižali s 326 milijonov evrov na 99,9 milijonov. Zaradi nižjih upravičenih stroškov, predvidenih za sofinanciranje, je predvidena intenzivnost sofinanciranja 22,507 odstotka vrednosti upravičenih stroškov. Nova višina spodbude Revozu bo tako znašala 22.484.493,00 evrov," sporočajo z vlade.

Delovnih mest bo bistveno manj

Glede na trenutne gospodarske in finančne razmere na trgu ter glede na več kot polovično zmanjšanje finančne spodbude podjetju od prvotno predvidene je spremenjeno tudi število novih delovnih mest, za katero se bo podjetje v pogodbi o sofinanciranju zavezalo, da jih bo ustvarilo v dveletnem obdobju od datuma zaključka projekta, to je do 30. septembra 2016.

Namesto prvotno predvidenih 162 novih delovnih mest naj bi tako v Revozu odprli 51 novih delovnih mest. To pomeni najmanj 51 novih zaposlenih, če bo tovarna obratovala v eni izmeni, oziroma 102 nova zaposlena v primeru obratovanja v dveh izmenah.

Zaključek investicijskega projekta je predviden septembra 2014, serijska proizvodnja pa v drugem polletju 2014.

"Naložba se bo večkratno povrnila"

Spodbuda Revozu se bo po navedbah vladnega urada za komuniciranje z vidika države večkratno povrnila, saj bo v naslednjih petih letih podjetje z naslova prispevkov in dohodnine zaposlenih prispevalo preko 80,6 milijona evrov.

"Če k temu prištejemo še učinke neto plač zaposlenih, stroške storitev, plačanih v Republiki Sloveniji, in nakupe pri slovenskih dobaviteljih, pridemo do zneska 371,2 milijonov evrov," še dodajajo.

Komentarjev 2
  • privat 11:54 25.oktober 2013.

    kot da se nekrade zdaj...poglejmo samo koliko zasluži en delavc v avstriji?? In koliko izpačujejo domači ravbarji...in zakaj je to tako?? Enostavno je za razumeti...naši politiki so samo mali otroci ,ki se igrajo v otroških peskokopih..v prenesenem smislu stavka. in ...prikaži več kako da otroci vodijo državo ,ljudi ,duše??

  • zalostno123 23:48 21.oktober 2013.

    Ostalo so pokradli!! Drugega tak neznajo...