Slovenija
67 ogledov

Rezek vonj vznemiril obiskovalce

Tekoče stopnice Profimedias
Pri Europarku Maribor pojasnjujejo, da je razlog za močan vonj namaz za polaganje parketa v novi prodajalni iStore. Zagotavljajo, da je težav konec in obžalujejo, če je vonj koga vznemiril.
"V Evroparku Maribor se je že drugič zgodilo, da je okoli 20. ure iz zračnikov začelo smrdeti po acetonu ali razredčilu," je povedal eden od obiskovalcev nakupovalnega središča. "Ljudje so odhajali z glavobolom, rdečimi očmi in pekočim grlom ali pa so bili blizu bruhanja."
 
Spraševal se je, kako zaposleni v teh razmerah delajo in razmišljal, da je povezano z odpiranjem nove trgovine, kar so pristojni v nakupovalnem centru potrdili. 
 

Obžalujejo, če so koga vznemirili

"Kot morda že veste, se bo v Europarku v kratkem odprla nova prodajalna iStore," je pojasnila Irena Pavčič, zunanja sodelavka Europarka za stike z javnostmi. "Čez vikend so v novi prodajalni polagali parket, pri čemer so uporabljali namaz, ki se tudi običajno uporablja pri polaganju parketa."

Dodaja, da je šlo je za čisto standarden postopek. "Vsekakor obžalujemo, če je situacija oz. vonj koga vznemiril," je povedala Pavčičeva in dodala, da so dela že zaključena in vse že poteka po vsakdanjih tirih.

 

 

Izrazit vonj lahko povzročijo predpremazi

Kakšen premaz natančno so uporabili, niso pojasnili. So nam pa pri pri podjetju Parket-ing razložili, da se pri polaganju parketa uporabljajo poliuretanska in disperzijska lepila na vodni osnovi. "Načeloma ta lepila nimajo tako izrazitega vonja," so povedali pri Parket-ingu. "Parketarji delajo po osem ur, pa nimajo težav."

Polaganje parketa | Avtor: Profimedias Profimedias

Izrazit vonj pa lahko povzročijo predpremazi. "Teh je zelo veliko vrst in se uporabljajo za različne namene, npr. za preprečevanje vlage," so pojasnili pri Parket-ingu. "Včasih so bili to zelo strupeni premazi, ki so imeli na posodicah oznake smrtno nevarno, danes pa ne več, saj je vse, kar se uporablja, podvrženo strogim kriterijem EU."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:53 14.marec 2017.

    Ja, vsak dan se sprašujem, če ima ta portal urednika? No, mogoče je zadnje leto na dopustu.....

  • maresem 09:32 14.marec 2017.

    Imamo pač nepismene pisunčke, ki ne znajo niti osnov slovenščine.

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:00 14.marec 2017.

    Šoping center? A vas res ni nič sram? Je tako težko napisati nakupovalni center ali nakupovalno središče.....? Prodane duše polpismene