Slovenija
38 ogledov

Rezultati en teden pozneje

Finančna injekcija Shutterstock
Takrat bo tudi bolj jasno, ali bo Slovenija potrebovala evropsko pomoč.

Rezultati pregleda stanja v Novi Ljubljanski banki (NLB) bodo znani v dveh tednih in na podlagi teh rezultatov bo nato evroskupina o Sloveniji razpravljala novembra, so po navedbah tiskovne agencije STA danes v Bruslju povedali viri pri EU. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bili rezultati za NLB znani že sredi meseca, a naj bi se to zgodilo "teden pozneje" oziroma "v dveh tednih".

Bratušek: Pomoči ne potrebujemo

Od teh informacij oziroma od takrat, ko bo znana višina potrebnih sredstev za sanacijo slovenskih bank, bo tudi znano, ali bo Slovenija morala zaprositi za program evropske pomoči. Predsednica vlade Alenka Bratušek je v intervjuju za STA danes še enkrat zatrdila, da je prepričana, da Slovenija za program pomoči v okviru mehanizmov EU ne bo zaprosila.

Medja: Ne bi bila katastrofa

Predsednik uprave NLB Janko Medja je po pisanju Financ v intervjuju za Glas gospodarstva (glasilo GZS), dejal, da potreba po zunanji pomoči ne bi bila katastrofa. Možnost, da bi Slovenija zaprosila za evropsko pomoč, so v zadnjih štirinajstih dnevih omenjali tudi na vrhu Banke Slovenije in v političnih strankah. Gregor Virant iz DL je včeraj dejal, da bi bila pomoč iz evropskega reševalnega mehanizma ESM smiselna, če bodo stresni testi bank slabi.

Damijan: Še se ji lahko izognemo

Ekonomist Jože P. Damijan na svojem blogu kritizira špekulacije slovenskih politikov o evropski pomoči, ker da nam dražijo zadolževanje. Po njegovi oceni se Slovenija pomoči še lahko izogne.

Komentarjev 7
  • privat 19:54 10.oktober 2013.

    slovenija rabi denar in možgane da vse to vodijo...vidimo da enostavno nimamo nič drugega kakor ravbarje!

  • Tupamaros 13:07 08.oktober 2013.

    Ha,ha saj nam itak ni več pomoči.

  • mr.big 13:06 08.oktober 2013.

    tralala......predsednik SDS-a je že podal svojo izjavo !! In ta je nedvoumna, za razliko od aktualne pred.vlade !!!