Slovenija
2540 ogledov

Rižanski vodovod odklopil vodo Jorasu

Joško Joras, meja, gladovna stavka, Sečovlje, meja Žurnal24 main
Joško Joras je ostal brez pitne vode.

Joško Joras je danes na svojem domu v Sečovljah ostal brez pitne vode ter pozval Rižanski vodovod in občino Piran, naj ga priklopijo nazaj. V javnem pozivu za ponovni priklop na vodovodno omrežje Rižanskega vodovoda je zapisal, da so mu danes ob 10. uri, ne da bi ga ustno ali pisno obvestili, zaprli vodo in odstranili števec za vodo.

Rižanski vodovod in občino Piran je pozval k uresničitvi ustavne pravice do vodooskrbe in ponovnemu priklopu po obstoječem priklopnem jašku ali po alternativnem priklopu, ki je bil dokončan maja leta 2017. Spomnil je še na služnostno pravico vpisano na parceli v Sečovljah, "ki je še vedno v lasti kot javno dobro občine Piran, tudi po sodbi arbitražnega sodišča".

Pri Rižanskem vodovodu Koper (RVK) so potrdili, da so danes Jorasu prekinili oskrbo z vodo in odstranili vodomer. Na Jorasa so 23. maja naslovili dopis o nameri prekinitve oskrbe, ki pa ga ni prevzel.

Kot so pojasnili, je po arbitražni razsodbi stanovanjska hiša oz. zemljišče Jorasa na ozemlju Hrvaške, po odloku o oskrbi s pitno vodo pa RVK izvaja oskrbo za uporabnike znotraj občinske meje piranske občine, ki je enaka mejam Slovenije.

Dodali so, da ima Joras možnost priključitve na Istrski vodovod Buzet (IVB), ki to območje oskrbuje s pitno vodo ter da so se na IVB priključili že ostali prebivalci zaselkov Bužini, Škrile in Mlini.ž

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Avatar Urveminsa
  Urveminsa 00:51 15.junij 2019.

  Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

 • Avatar Zala
  Zala 22:43 14.junij 2019.

  Gospod Joras se je očitno navzel navad svojega kaplarja, ki tudi ne prevzema pošte. Posledično je ostal brez vode. Drugi vaščani nimajo teh problemov, razen njega.

 • DebeliFranc 21:10 14.junij 2019.

  In, zakaj je to novica? Če si na hrvaškem, ne moreš bit priklopljen na slovensko infrastrukturo. Pika. Kot kaže tudi Joras ne priznava arbitražne odločbe??

Sorodne novice