Slovenija
15 ogledov

RK Maribor: "Močno bomo poostrili nadzor"

Namaz lačni Jože D. H.
Bralec, ki se je podpisal kot lačni Jože, nam je poslal pretečen namaz, za katerega trdi, da ga je prejel na mariborskem Rdečem križu. Sekretar območnega združenja nam je prejšnji teden dejal, da to ni mogoče. "Močno bomo poostrili nadzor," je zatrdil danes.

"Da bi kdo dobil hrano, ki ji je potekel rok uporabe, se pri nas ne more zgoditi. Vse je pregledano in zapakirano," so za Žurnal24 pojasnili na območnem združenju Rdečega križa potem, ko nas je bralec obvestil, da je na mariborskem Rdečem križu prejel namaz, ki mu je potekel rok trajanja.

Lačni Jože sprejel izziv

Alojz Kovačič, sekretar območnega združenja Rdečega križa, je zato pretekli četrtek bralca pozval, naj domnevno pretečen namaz pokaže. Lačni Jože je izziv sprejel in nam namaz poslal po pošti ter v pismu zapisal: "Namaz ni bil v paketu. Dobil sem ga poleg paketa, ki sem ga prevzel 4. aprila. Na namazu je lepo razvidno, da mu je rok trajanja potekel 29. marca." Fotografije smo posneli v redakciji.

"V skladišču humanitarne pomoči OZRK Maribor smo rastlinske namaze sprejeli z dobavnico 14.03.2012 leta. Po izjavi vodje skladišča g. Iztoka Krebsa so s sodelavci pregledali na preskok datume na škatlah in na namazih (v eni škatli je bilo 10 kom namazov). Datumi roka uporabe so bili do 5.4., 9.4., 10.4. in 12.4.12, zato smo jih delili v sredo 21.3., 28.3. in 4.4.2012 (datuma 29.3. 12 niso zasledili)," nam je danes odgovoril Alojz Kovačič iz območnega združenja rdečega križa Maribor. Povedal je še, da jih preseneča, da "prejemnik prehranskega paketa, pralnega praška in dodatno namazov »lačni Jože« ni prišel v skladišče in pokazal namaze, saj je zanimivo, kakšni so bili datumi na drugih namazih in koliko jih je lahko pojedel?"

"V skladišču humanitarne pomoči Maribor bomo zelo poostrili preglede rokov vseh artiklov, ki jih delimo, saj opravljamo naloge z veliko odgovornostjo in željo pomagati ljudem, ki potrebujejo pomoč," je še zagotovil Kovačič.

Pretečen rok trajanja  | Avtor: D. H. D. H.

Komentarjev 18
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:54 17.april 2012.

    Namaz ni bil v paketu,torej pomeni,da ga jekupil pred mnogo leti,ko so v Mariboru odprli prvo Lidl trgovino in ga sedaj podtaknil poleg prejetega paketa.Po moje je imel v planu izsiljevat za dodatne pakete s tole paštetko,baraba?

  • midada 18:00 17.april 2012.

    Kaj niste pogruntali,da je nad komentarji reklama za Argeto...HALOOOOO

  • JackD 16:06 17.april 2012.

    Aha, na Rdečem križu je plačal polno ceno?? Naše mnenje je, da če želi pašteto, ki ji še 3 leta ne bo pretekel rok uporabe, naj gre delat in si jo pošteno kupi. Če ne pa se naj ne pritožuje ...prikaži veče nad podeljenim. Če bi bil res tako lačen, kot sam pravi, ga teh nekaj dni ne bi prav nič motilo. Sicer pa tu piše, da je bil namaz zraven paketa, se pravi je dobil cel paket in še dodatne namaze zastonj, on se pa še zmeraj pritožuje!