Slovenija
42 ogledov

Rok se je iztekel, avtobus še stoji

avtobus - lokal - Lipce Iztok Golob
V lokal predelan avtobus še vedno na počivališču. Dars nadaljnjih postopkov ne komentira.

Gostinec Janez Tičar s počivališča Lipce še vedno ni odstranil v gostinski lokal predelanega avtobusa. Po pogodbi z Družbo za avtoceste Republike Slovenije (Dars) bi ga moral odstraniti do konca januarja. “Vztrajal bom,” je dejal v petek.

Tičar je avtobus na počivališče pripeljal po tem, ko so bili po odločbi gradbene inšpekcije oktobra podrti nelegalni lokali. Spomnil je, da je zemljišča najel na podlagi Darsovega razpisa, ki je vestno zaračunaval najemnino. Pričakoval je, da mu bo Dars pomagal pri legalizaciji objektov. Še vedno se nadeja dogovora. “Upam, da se bomo dogovorili o podaljšanju pogodbe, sicer bom izgubil vse, kar sem v življenju ustvaril,” je dodal.

Kaj pravi Dars

“Nekdanji najemnik napačno tolmači, da bi moral Dars kakorkoli poskrbeti za legalizacijo črnih gradenj na obeh omenjenih počivališčih. Najemna pogodba je bila sklenjena samo za postavitev začasnega objekta. Najemnik je večkrat poskušal izsiliti legalizacijo, za kar pa Dars nima nobene pravne ali dejanske podlage, s čimer je bil najemnik tudi večkrat seznanjen,” so povedali na Darsu in dodali: “Glede na grožnje s tožbami in zaradi dejstva, da najemnik z nami po uradni korespondenci že dlje ne komunicira, nadaljnjih postopkov na teh dveh površinah ne želimo 
komentirati.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.