Slovenija
1216 ogledov

Rok Snežič: Vikend zapor je burleska

Slovenija 27.11.11, rok snezic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Če se pogodiš za vikend zapor, v zaporu ne preživiš niti enega celega dne, je za Finance povedal doktor davčnih utaj Rok Snežič.

Kot je pojasnil, je na recepcijo zapora prišel običajno šele v soboto ob devetih zvečer. "Nihče te ne nadzira, kdaj greš spat, kdaj vstaneš, lepo se lahko spočiješ," je dejal Snežič.

V nedeljo so mu pripadale štiri ure časa za obisk cerkve, odpeljal se je s svojim avtom sam, nihče ga ni spremljal in v tem času je lahko šel tudi na pijačo. 

Snežič je med vikend zaporom spoznal tudi Janeza Janšo, Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča, ki pa so bili na odprtem oddelku tudi med tednom. "Tone speče odločno najboljše steake, res je mojster," o tem, da so skupaj tudi kuhali, pravi Snežič.

"Domen Zavrl je tudi alternativec in igra nogomet, Janša je sploh odličen nogometaš, medtem ko Zoran Thaler ni ravno športnik," se športnega udejstvovanja na Dobu spominja Snežič.

"To je navadna burleska! Meni je vikend zapor sicer povzročal logistične težave, ker sem se moral voziti iz Bosne za dve noči, sicer pa bi kot davkoplačevalec raje videl, da država ta institut odpravi in ga zamenja z denarno kaznijo obsojencem," razlaga Snežič, ki večinoma dela v Banja Luki in je leta 2013 sam sprožil osebni stečaj, da bi se rešil davka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Majazmaja 13:57 17.november 2015.

    Snežič je genij. Škoda, ker država ni izkoristila njegovega potenciala, pač pa je pustila, da je postal kriminalec.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:04 16.november 2015.

    Najbolj zveneča imena dobijo organiziran steak bbq (peko), kurji tatovi pa pravi zapor.Priviligiranci eni. Tkole se norca delajo iz nižjih slojev. Jz bi jim dal denarno kazen + izgon iz države.

  • dragec 12:42 16.november 2015.

    Eno barabo smo zaprli in žal, izpustili