Slovenija
30 ogledov

Romi Romom podarili peči

drva Shutterstock
Zveza Romov za Dolenjsko iz Novega mesta je desetim socialno najbolj ogroženim romskim družinam na jugovzhodu države danes podarila deset peči oz. kaminov na lesne pelete in drva.

Približno 4500 evrov za njihov nakup je prispevala Mestna občina Novo mesto, je povedal predsednik Zveze Romov za Dolenjsko Bogdan Miklič.  Peči so podarili družinam s pretežno starejšimi in obolelimi ljudmi, ki nimajo možnosti lastnega zaslužka in ki so povsem odvisne od tuje pomoči, je pojasnil.

Akcijo bi še razširili

Z akcijo podarjanja peči bo Zveza Romov za Dolenjsko nadaljevala po novem letu, ko nameravajo podariti še do dvajset peči. Ker bi radi akcijo razširili tudi na druge občine jugovzhodne Slovenije, pa se glede njene širitve že pogovarjajo z območnimi občinskimi vodstvi, je dodal.

Pogoji, v katerih živijo novomeški Romi, so se sicer v zadnjih nekaj letih popravili tudi za do 40 odstotkov, je še ocenil Miklič in pristavil, da je omenjena dolenjska zveza letos sodelovala tudi pri razdeljevanju bivalnikov novomeškim Romom, romsko naselje Žabjak pa je po njenem posredovanju dobilo vodovod.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 22:14 10.november 2014.

    So že preverili kje so bile ukradene?

  • ennanova 20:27 10.november 2014.

    Kaj je hujše: socialna država ali tretji svet?Predstavljajte si, da ste otrok nasilnih staršev. Nekateri si niti ne rabite predstavljati, ker ste. In zdaj, ko ste v koži tega otroka, dobro premislite in ugotovite: ali bi raje živeli v ...prikaži več deželi, kjer ste lastnina svojih staršev in …http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/1954-kaj-je-hujse-socialna-drzava-ali-tretji-svet