Slovenija
24 ogledov

Rotnik bo tudi to noč prespal na policiji

Uroš Rotnik Saša Despot
Policisti so nekdanji šefa Teš Uroša Rotnika in finančnika Bogdana Pušnika privedli pred preiskovalno sodnico. A ta bo oba zaslišala predvidoma šele v četrtek.

Še vsaj nekaj ur se bosta nekdanji šef Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroš Rotnik in finančnik Bogdan Pušnik, ustanovitelj nekdanje borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, ki ju je policija v torek pridržala ob hišnih preiskavah zaradi domnevnega pranja denarja, lahko pripravljala na zagovor.  Nekaj po 18. uri so policisti oba sicer privedli pred celjsko preiskovalno sodnico. Obema naj bi že predala kazensko ovadbo, ki so ju proti njima morali do privedbe na sodišče sestaviti kriminalisti in po naših informacijah odredila, da se ju zasliši predvidoma jutri. Do takrat oba ostajata v sodnem pridržanju, saj bi se obema 48 urno policijsko pridržanje izteklo jutri zjutraj.

Po zaslišanju bo sodnica najverjetneje morala odločiti ali bo zanju odredila najmanj enomesečni pripor. Specializirano tožilstvo (SDT) je namreč že napovedalo, da bo sodnici predlagalo in podrobno obrazložilo, zakaj bi bilo potrebno, da pripor odredi za oba. Tožilci bodo namreč, po naših informacijah, sodišču poskušali dokazati med drugim, da bi Rotnik in Pušnik lahko poskušala pobegniti in se izogniti postopku, če bi ju izpustili na prostost takoj po zaslišanju na sodišču. In da bi prav tako najverjetneje poskušala vplivati na priče ali uničevati dokaze, če ju pošljejo nazaj na svobodo.

Obema je policija v torek dopoldne odvzela prostost zaradi domnevnega pranja denarja, noč pa sta prespala v prostorih za pridržanje na celjski policijski upravi, kjer naj bi kot rečeno počakala tudi na četrtkovo zaslišanje na sodišču.

Preiskovalci so pred tem pregledovali gradivo, dokumente in računalniške diske, ki so jih obema zasegli med hišnimi preiskavami v torek. S temi dokazi so morali namreč utemeljiti kazensko ovadbo, ki so jo morali predložiti najprej tožilcem specializiranega tožilstva (SDT), nato pa še preiskovalnemu sodniku.

Komentarjev 3
  • KLOBO 17:47 05.november 2014.

    Takšne lopove je treba brez pardona, samo ob zid. Al , ne samo, da je kradel zase, za teh 3 miljone, ki jih je sam dobil od francozov v svoj žep , je omogočil Francozom, da so dobili neupravičeno dodatnih ...prikaži več 300 miljonov denarja, ki ga bomo plačevali davkoplačevalci !!

  • maresem 13:36 05.november 2014.

    Zato pa nastaja ZUJF 2, da se ščiti take prasce in siromaši narod, ki že itak nima za preživetje.

  • jezero 13:16 05.november 2014.

    Tudi zaradi tega lopova je v Sloveniji na tisoče lačnih otrok.