Slovenija
18 ogledov

Rotnik v priporu, pa še suspendiran

Uroš Rotnik Saša Despot
Komunalno podjetje Velenje suspendiralo svojega direktorja Uroša Rotnika.

Individualno pogodbo za mesto direktorja Uroša Rotnika je svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje suspendiral na podlagi sklepa o odreditvi pripora za Rotnika. Za prokurista je z današnjim dnem imenoval Gašperja Škarjo, so sporočili iz podjetja.

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Rotnik je od četrtka v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja, in sicer zaradi nevarnosti vplivanja na priče. Pripor je po zaslišanju odredila preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Celju, ki je v četrtek zaslišala tudi prej pridržanega nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdana Pušnika, a zanj ni odredila pripora.

Podjetje vodil od januarja 2013

Rotnik in Pušnik sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša. Kriminalisti so ju pridržali v torek po kriminalističnih preiskavah, v sredo zvečer pa so ju privedli s celjske policijske uprave na sodišče, kjer so nato za oba odredili največ 48-urno sodno pridržanje. V kriminalistični preiskavi je bil v torek za nekaj ur pridržan tudi davčni svetovalec Darko Končan.

Rotnik, ki je bil direktor Teša od aprila 2003 do novembra 2010, je Komunalno podjetje Velenje vodil od januarja 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.