Slovenija
59 ogledov

Rotnika ovadili, ker naj bi dacarjem izmaknil dokument

Uroš Rotnik Saša Despot
Po davčni upravi naj bi nekdanjega šefa Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika zaradi tatvine dokumentov ovadili še celjski kriminalisti.

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik oziroma njegova odvetnica Varja Holec naj bi po poročanju POP TV na davčni upravi izmaknila obrazec, v katerem je Rotnik maja 2013 prijavil, da ima za 3,3 milijona evrov gotovinskega premoženja v sefu Nove ljubljanske banke. Ko so mu pol leta kasneje sporočili, da ga bodo obdavčili zaradi neznanega izvora denarja, pa naj bi dokument na davčni upravi izginil. Med zaslišanjem Rotnika naj bi uslužbenec zapustil pisarno, med tem pa naj bi obrazec izginil. Od takrat pa Rotnik zatrjuje, da nikoli ni prijavil premoženja v vrednosti 3,3 milijona evrov.

V torek so Rotnika in še devet drugih oseb ovadili zaradi korupcije pri nakupu opreme za blok 6 Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Francoski dobavitelj opreme za šesti blok termoelektrarne Alstom je v tem poslu neupravičeno dobil 285 milijonov evrov.

V skladu z Zakonom o medijih objavljamo naslednji odgovor:

 

Kot prvo, v medijskem poročanju vezanem na omenjeno temo je pogosto mogoče zaslediti stavek "Med zaslišanjem je inšpektor zapustil pisarno, Rotnik oz. njegova odvetnica Varja Holec pa naj bi medtem ukradla omenjeni obrazec," ki pa bralcu omogoča dvoumno razumevanje. Na tem mestu najprej ostro zavračam kakršenkoli posreden ali neposreden očitek, da sem sodelovala pri kraji dokumenta. Omenjenega dokumenta nisem ukradla, saj je to protizakonito dejanje, katerega pravna posledica je lahko kazenski pregon.

V okviru medijskega poročanja je bil uporabljen tudi stavek "Rotnika in odvetnico je sprva ovadil Durs, sedaj pa še kriminalisti, je še poročal Pop TV," ki ga lahko bralec napak razume. Poudariti želim, da do današnjega dne s kazensko ovadbo zoper mene v omenjenem primeru nisem seznanjena.

Potrebno je še omeniti, da niti jaz osebno ali poklicno ne zastopam oziroma nikoli nisem zastopala gospoda Uroša Rotnika kot odvetnica v okviru katerekoli kriminalistične preiskave oziroma ovadbe. Gospoda Uroša Rotnika sem zastopala zgolj in samo za eno dejanje v samo enem davčnem postopku v letu 2013.

Odvetnica Varja Holec

Komentarjev 1
  • valerijakregar 09:25 18.oktober 2014.

    kok % tega keša ima sedaj v svojem finančnem portfelju zgoraj neomenjeni davčni inšpektor !bogato nagrajen za "odhod na wc" !