Slovenija
25 ogledov

Rotnikov pripor nezakonit

Uroš Rotnik Saša Despot
Vrhovno sodišče je izdalo sklep, v katerem je zapisano, da je bila odreditev pripora Urošu Rotniku nezakonita.

Vrhovno sodišče je sklep o odreditvi pripora nekdanjemu direktorju Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Urošu Rotniku razveljavilo, sta poročala TV Slovenija in Pop TV. 

Razveljavitev je potrdil tudi Rotnikov odvetnik Mitja Jelenič Novak. Po njegovih besedah je bil pripor, ki ga je Rotnik prestajal od 6. novembra do 24. decembra lani, nezakonit. "Ta trenutek razmišljamo samo o tem, kaj bo s kazenskim postopkom. Odločitev vrhovnega sodišča pa po mojem mnenju vpliva tudi na postopek. Sodišče je povedalo, da ni bilo izkazanega utemeljenega suma za pranje denarja, kar trdim že ves čas. In če ni utemeljenega suma za pripor, potem ga ni tudi za preiskavo," je dejal za TV Slovenija.

Jelenič Novak ob tem še meni, da bi bilo logično, da bi sodišče ugodilo tudi njihovi pritožbi o uvedbi preiskave, ki so jo vložili na celjsko okrožno sodišče, sta poročali televiziji.

Rotnika so skupaj z nekdanjim prvim možem borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdanom Pušnikom 5. novembra lani privedli pred preiskovalno sodnico celjskega okrožnega sodišča. Ta je zanj odredila pripor, za Pušnika ne. Oba sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša.

Komentarjev 13
  • Hi5 15:01 06.januar 2015.

    Zdaj pa tistega, ki je odredil pripor temu gospodu, lepo na cesto. Pri nas bi vse na silo, potem pa državljani plačujemo odškodnine za procesne napake policistov, preiskovalnih sodnikov in drugih, ki ne obvladajo pravnih in drugačnih postopkov. <br ...prikaži več />Kdaj hudiča se boste v državnem aparatu naučili, da je treba nekaj speljat kot je treba?

  • maresem 07:15 06.januar 2015.

    Ni kaj dodat. Sama mafijska golazen.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:25 06.januar 2015.

    Slovenska elita si piše prijazne zakone ki na veliko lajajo in skoraj nič ne grizejo. Za navadne ljudi pa ravno obratno.