Slovenija
6 ogledov

Rožleta bodo poleti temeljito prenovili

Vrtec Rožle, ki je od lani zaprt, bodo med poletnimi počitnicami celovito preure Žurnal24 main
Škofja Loka. V vrtce vpisanih 70 otrok več kot lani. Iščejo rešitve za vsaj štiri oddelke najmlajših.

Otroci. Vrtec Rožle v Frankovem naselju v Škofji Loki naj bi obnovili med počitnicami. Enota je od lani zaprta, saj ne izpolnjuje prostorskih normativov, z investicijo pa bodo pridobili dva oddelka vrtca oziroma 25 mest za otroke prvega starostnega obdobja.

Razpis poteče maja
Obnova predvideva celovito preureditev kletne etaže stanovanjskega bloka, obeh igralnic, kuhinje, novih sanitarij in garderobe ter dodaten vetrolov. Predvideni sta tudi sanacija zunanjih površin in ustrezna izolacija objekta. V Škofji Loki trenutno poteka razpis za izbiro izvajalca gradbenih del, poteče pa v začetku maja. Predvidena vrednost investicije je okrog 90 tisoč evrov.

V loških vrtcih se je marčevski vpis končal. Po do zdaj zbranih podatkih se je vpisalo 72 otrok več kot lani, največ prav v prvo starostno obdobje. V oddelke za starejše otroke bodo lahko vključili vse vpisane, za otroke prvega starostnega obdobja pa ob obnovi vrtca Rožle iščejo rešitve za vsaj štiri oddelke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.