Slovenija
842 ogledov

RTV Slovenija ukradli Facebook profil

RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija
RTV Slovenija opozarja uporabnike.

"Na družbenem omrežju Facebook so se začela širiti sporočila s povezavami na prispevke, ki so na lažni spletni strani MMC RTV Slovenija. Gre za prevare, ki zlorabljajo ime in blagovno znamko," sporočajo z javne televizije.

Podobno kot je praksa v tujini, imajo prispevki na lažnih spletnih straneh različne vsebine, ki privabljajo klike. A klik na tovrstne objave uporabnika pripelje na prispevek na lažni spletni strani MMC RTV Slovenija, ki je vsebinsko zavajajoč in lažen. Prek lažne spletne strani se na primer skuša uporabnike zvabiti k registraciji spletnih računov in pologu denarja.

"Takšni prispevki so na različnih spletnih domenah oziroma. naslovih in ne na domeni rtvslo.si. Poleg tega so pri njih podpisani tuji novinarji," poudarjajo na RTV Slo in uporabnike pozivajo, naj bodo previdni pri postopanju, ko naletijo na tak primer.

Za dodatne informacije so na voljo prek e-naslova mmc@rtvslo.si. Lahko pa se tudi obrnete na slovenski nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT.

 

 

 

Komentarjev 1
  • Jambor 00:02 14.december 2019.

    No končno priznanje, da manipulirate z nami in da so krivi drugi.