Slovenija
39 ogledov

Rudolf Maister klubu Lipa podaril nočno žurko

kronika03.09.07, diskoteka, lipa, foto: ZeS ZeS
Ker je jutri državni praznik, lahko klub Lipa, kjer je za danes napovedana zabava, obratuje dlje.

Občan Pirnič nam je sporočil, da je za danes v zloglasnem klubu Lipa, ki sicer nima dovoljenja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času, napovedan večji dogodek z začetkom ob 20. uri.

Klub, ki dogodek oglašuje na svoji spleti strani in na Facebooku, prireditve ni prijavil niti policiji ali UE Ljubljana niti občini Medvode. "Prireditev, ki je torej javna, saj obiskovalce javno pozivajo k udeležbi, bi morala biti, kot taka tudi prijavljena, vendar NI!“ pravi naš bralec, a to v tem primeru ne drži. "Če gre za prireditev v okviru redne dejavnosti in je v roku obratovalnega časa, posebna prijava ni potrebna," je za naš medij pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič in dodala, da bodo dogodek spremljali in ukrepali, če bi zasledili kakršnokoli kršitev.

Milena Zavašnik pa s podaljšanjem obratovalnega časa nocoj, dan pred dnevom Rudolfa Maistra, ne bo kršila zakona. "Gostinec lahko brez dovoljenja za gostinstvo pristojnega organa občine obratuje dlje, kot traja obratovalni čas na dan pred prazniki, določenimi z zakonom, ter ob pustovanju in martinovanju (vsakič po enkrat), ob drugih priložnostih pa le ob soglasju za gostinstvo pristojnega organa občine. To soglasje se lahko nanaša tudi na več priložnosti hkrati,“ piše v pravilniku o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost. 

Maja 2014 bo svoboden

Roberta Tomaža Zavašnika, lastnika diskoteke, je sodišče zaradi smrti treh deklet obsodilo na petletno zaporno kazen. Završnik, ki v Umagu nemoteno posluje prek svojega podjetja Zavašnik, registriranega za opravljanje trgovinske in turistične dejavnosti, se roki pravice izmika že štiri leta. Maja prihodnje leto zastara izvršitev kazenske sankcije, kar pomeni, da se bo, če ga do takrat ne bodo izsledili, lahko svoboden vrnil v Slovenijo in mu ne bo treba nikoli odslužiti petletne zaporne kazni.

Komentarjev 1
  • lukaz 13:40 24.november 2013.

    Zakon.Mama bo ulaufala diskoteko, da ko se sinko vrne, bo spet back to busines as ussual!Kot, da ni nihče umrl, nihče obsojen...Kretenska država!